spot_img
9.1 C
London
ΑρχικήΕλλάδαΕπιπλέον μέτρα κατά της εξάπλωσης covid-19 επεξεργάζεται η κυβέρνηση

Επιπλέον μέτρα κατά της εξάπλωσης covid-19 επεξεργάζεται η κυβέρνηση

Στα τέλη της εβδομάδας αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις σχετικά με την απαγόρευση των πανηγυριών στη χώρα αλλά και πρόσθετων μέτρων που αυτή τη στιγμή επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

Η ανησυχία που απορρέει από την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες, ειδικά των ορφανών αλλά και το γέμισμα των κλινών που χρησιμοποιούνται για τους διασωληνωμένους και τα σοβαρά κρούσματα οδηγεί την κυβέρνηση στο να πάρει νέες αποφάσεις και όπως ενημέρωσε ο Κυβερνητικός Εκρόσωπος Στ. Πέτσας σήμερα τους συντάκτες, είναι ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο επιβολής επιπρόσθετων αυστηρών κανόνων εφόσον καταστεί αναγκαίο.

Μάλιστα ερωτηθείς σχετικά ο Στέλιος Πέτσας αν είναι θέμα ωρών ή ημερών η απόφαση για υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε άλλους κλειστούς χώρους όπως εκκλησίες είπε ότι οι ειδικοί παρακολουθούν την κατάσταση και όταν κρίνουν θα αποφασίσουν πότε θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ το μέτρο.

Στο κάδρο των απαγορεύσεων μετά τα πανηγύρια πιθανότατα θα μπουν και άλλες εκδηλώσεις θρησκευτικού ή κοινωνικού ή ψυχαγωγικού χαρακτήρα τον επόμενο μήνα, αν η επιδημιολογική καμπύλη κινηθεί ανοδικά.

Στις προτάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων περιλαμβάνεται για παράδειγμα πλέγμα περιορισμών στο ωράριο ή στη χωρητικότητα των beach bar, αλλά και στον αριθμό των προσκεκλημένων σε γάμους και βαπτίσεις, που έχουν μετατεθεί μαζικά για τον Αύγουστο, μετά τους περιορισμούς του προηγούμενου διαστήματος. Στην κλιμάκωση των προτάσεων περιλαμβάνεται πάντοτε το απευκταίο μέτρο, ιδίως για τους τουριστικούς προορισμούς, δηλαδή το τοπικό «lockdown».

Οι ειδικοί έχουν θέσει ως χρονικό ορόσημο για την επανεξέταση των δεδομένων που αφορούν την επιδημία στη χώρα μας το τέλος Ιουλίου, δηλαδή την ερχόμενη Παρασκευή. Τότε θα έχουν την πλήρη και σαφή εικόνα για το αν η διαφαινόμενη σταθερή επιδημιολογική πορεία της χώρας παραμείνει σε αυτή τη θέση ή αν κινηθεί ανοδικά.

spot_img

latest articles

explore more

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ελλάδα Τώρα