spot_img
14.4 C
London
ΑρχικήΕλλάδαΕΛ.ΑΣ για Στέφανο Χίο: «Τον ήθελαν νεκρό. Ξεκάθαρα ή συμβόλαιο θανάτου ή...

ΕΛ.ΑΣ για Στέφανο Χίο: «Τον ήθελαν νεκρό. Ξεκάθαρα ή συμβόλαιο θανάτου ή τρομοκρατία»

Από την πρώτη στιγμή της είδησης για την άνανδρη επίθεση στο συνάδελφο δημοσιογράφο Στέφανο Χίο το www.pressone.gr με συνεχή ενημέρωση και απόλυτο σεβασμό στον ίδιο και την οικογένεια του φέρνει στο φως όσα διαδραματίζονται στα γραφεία της ΕΛΑΣ, στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται σε σταθερή αλλά κρίσιμη ακόμα κατάσταση (ΚΑΤ) αλλά και στο σημείο των ερευνών:

«Ο Στέφανος Χίος δέχθηκε δύο σφαίρες από έναν άγνωστο που φορούσε μαύρα ρούχα και είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, ο οποίος είχε συνεργό που τον περίμενε λίγο πιο δίπλα. Η μία σφαίρα πέρασε ξυστά από την καρωτίδα και καρφώθηκε στο αμάξωμα ενώ η δεύτερη πέρασε ξυστά από την καρδιά, με τα τραύματα να είναι διαμπερή, μην περιπλέκοντας περισσότερο τα πράγματα για την υγεία του δημοσιογράφου: σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που μας εξηγούν ότι είχε «κυριολεκτικά Άγιο στο πλευρό του» .

Συμβόλαιο θανάτου ή τρομο-χτύπημα

Στο αυτοκίνητό του υπάρχουν δύο ακόμα οπές από σφαίρες» όπως επισημαίνουν άνδρες της ΕΛΑΣ που διερευνούν κάθε σπιθαμή του χώρου έξωθεν της οικίας του στα Βριλήσσια ενώ όπως επισημαίνουν δυο είναι τα σενάρια πλέον και ένα το γεγονός: «Τον ήθελαν νεκρό και δεν ήταν προειδοποιητικό μήνυμα. Ενώ τα σενάρια που εξετάζονται ενδελεχώς είναι αυτό του πληρωμένου συμβόλαιου θανάτου ή αυτού της τρομοκρατικής ενέργειας».

Αυτό υποστηρίζουν μέχρι αυτή εδώ την ώρα αστυνομικές πηγές για την επίθεση στον δημοσιογράφο που δεν πρόλαβε να σταθμεύσει το αυτοκίνητό του έξω από το σπίτι του, στα Βριλήσσια καθώς αμέσως μετά τους απανωτούς πυροβολισμούς και όντας άοπλος (καθώς πολλά γράφτηκαν για το αν οπλοφορούσε –πράγμα που δεν συνέβη-μετά από τη ανανέωση της άδειας του από τις αρχές) κατάφερε με δυο σφαίρες να έχουν τρυπήσει το κορμί του να οδηγήσει μαζί με τη σύζυγο του στο πλευρό του μέχρι το «Σισμανόγλειο» πριν μεταφερθεί στο ΚΑΤ όπου νοσηλεύεται σε καταστολή..

10 χρόνια από τη δολοφονία Γκιόλια

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με την Αντιτρομοκρατική που περιμένουν να «ξυπνήσει» από το τεχνητό κώμα ο δημοσιογράφος.
Καθώς με την κατάθεση του να ρίξει φως στα γεγονότα και το καρτέρι θανάτου που του έστησαν οι δυο δράστες.
Η υπόθεση έρχεται να θυμήσει την επίθεση και δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια από την Σέχτα Επαναστατών ακρτιβώς πρίν από 10 χρόνια (τον Ιούλιο του 2010) όταν άγνωστοι ντυμένοι αστυνομικοί τον γάζωσαν έξω από την είσοδο της πολυκατοικίας όπου διέμενε με την σύζυγο και το τότε βρέφος τους.


Οι ευχές και οι προσευχές όλων στρέφονται τώρα στον Στέφανο Χίο. Τον δημοσιογράφο που ενοχλούσε, τον συνάδελφο που δεν έκλεινε το στόμα του προς χάρη κανενός και τον Σπαρτιάτη στη καταγωγή που ήξερε να τα βάζει με θεριά ανήμερα και κυκλώματα χωρίς φόβο και κανένα φραγμό.

spot_img

latest articles

explore more

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ελλάδα Τώρα