spot_img
7.7 C
London
ΑρχικήΑθλητικάΜε «τεσσάρα» επικράτησε η Σίτι

Με «τεσσάρα» επικράτησε η Σίτι

Λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του τίτλου στην Premier League, η περυσινή πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι φρόντισε να δώσει ένα καλό μάθημα στη φετινή, Λίβερπουλ, υποχρεώνοντας την στην πιο βαριά ήττα της σεζόν.

Το εντυπωσιακό 4-0 στο «Έτιχαντ» επιβεβαίωσε τον προπονητή των «κόκκινων», Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος την παραμονή του ντέρμπι Τσέλσι-Μάντσεστερ Σίτι είχε δηλώσει πως «μου φαίνεται αδιανότητο να έχουμε τόσο μεγάλη διαφορά από την Σίτι, είναι ομάδα όνειρο».

Οι «πολίτες» έδειξαν από τα πρώτα λεπτά του ντέρμπι της 32ης αγωνιστικής ότι ήθελαν τη νίκη απέναντι στη σπουδαία αντίπαλό τους, κυρίως για να αποδείξουν ότι όντως η βαθμολογική απόσταση που τους χωρίζει δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων. 

Σε διάστημα 20 λεπτών στο πρώτο ημίχρονο το σκορ ήταν ήδη στο 3-0 (25΄ πεν.  Ντε Μπράιν, 35΄ Στέρλινγκ, 45΄ Φόντεν), κι ενώ στο δεύτερο ημίχρονο θα περίμενε κανείς την αντίδραση της Λίβερπουλ, το αυτογκόλ του Τσάμπερλεν στο 66΄ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0.

Νωρίτερα, την πρώτη της νίκη μετά το restart της Premier League πέτυχε Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στο «Μπράμαλ Λέιν», με 3-1 (31΄ Μπέργκε, 69΄ Μουσέ, 84΄ ΜακΜπέρνι – 90΄ Κέιν) επί της Τότεναμ.

Το αποτέλεσμα διατηρεί τους γηπεδούχους δυνατά στο παιχνίδι της ευρωπαϊκής εξόδου, ενώ για τους «πετεινούς» η ήττα ήταν «πισωγύρισμα» στην προσπάθεια για συμμετοχή στο Europa League.

spot_img

latest articles

explore more

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ελλάδα Τώρα