spot_img
10.6 C
London
ΑρχικήΕλλάδαΗ"ΜΑΧΗ για την ΑΤΤΙΚΗ" έχει έτοιμες λύσεις για ανακύκλωση, πυρκαγιές, πλημμύρες -...

Η”ΜΑΧΗ για την ΑΤΤΙΚΗ” έχει έτοιμες λύσεις για ανακύκλωση, πυρκαγιές, πλημμύρες – Μιλά ο Βασίλης Κρικέλης (βίντεο, φώτο)

Συνέντευξη του υποψηφίου για την Περιφέρεια Αττικής με τη “ΜΑΧΗ για την ΑΤΤΙΚΗ”, Βασίλη Κρικέκλη στο elladatwra.gr

Λύσεις, άμεσα υλοποιήσιμες, για τα τρία μεγαλύτερα προβλήματα που ταλανίζουν την Αττική, τα σκουπίδια, τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, προτείνει, ο Βασίλης Κρικέλης, υποψήφιος Κεντρικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής με τον ανεξάρτητο συνδυασμό “ΜΑΧΗ για την ΑΤΤΙΚΗ” του Φίλιππου Καμπούρη.

Δείτε ποιος είναι ο Βασίλης Κρικέλης:

ΕΡ: Τι σας έκανε να ασχοληθείτε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση;

ΑΠ: Όπως όλοι μας, έτσι κι εγώ, βλέπω τα τελευταία χρόνια τον τόπο που ζω να καταστρέφεται και τους κυβερνώντες ανήμπορους ή ανίκανους να διαχειριστούν την οποιαδήποτε κρίση ,μικρή ή μεγάλη
Όπως όλοι, βλέπω ακόμα και σήμερα(3 ημέρες) πριν τις εκλογές να διαχειρίζονται τα χρήματά (μας)
για μικροπολιτικούς λόγους και για το βόλεμα «ημετέρων».
Νοιώθοντας λοιπόν απέραντη θλίψη για όλα αυτά που συμβαίνουν και κουρασμένος ν’ αφήνω την τύχη μου στους άλλους, περιοριζόμενος  σε διαμαρτυρίες, αποφάσισα να συμμετέχω στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές.

ΕΡΚύριε Κρικέλη, η Αττική έχει πολλά και σοβαρά προβλήματα, κάποια από τα οποία χρήζουν άμεσης λύσης. Ποια πιστεύετε ότι είναι αυτά;

ΑΠ: Η κλιματική κρίση έχει αναδείξει σοβαρά προβλήματα στην Αττική, όπως άλλωστε σε όλη την Ελλάδα. Η Περιφέρειά μας απειλείται από ακραία φαινόμενα, όπως οι πλημμύρες τον χειμώνα και οι πυρκαγιές το καλοκαίρι, από τα οποία εμείς θα πρέπει να την οχυρώσουμε. Επίσης, το θέμα των σκουπιδιών και η ανακύκλωση είναι ένα από τα προβλήματα στα οποία πρέπει να υπάρξει άμεση λύση.

ΕΡ: Θίξατε τρία σοβαρότατα ζητήματα, τα οποία διαχρονικά ταλανίζουν την Αττική και ουδείς έχει καταφέρει να δώσει λύση.

ΑΠ: Η «ΜΑΧΗ για την ΑΤΤΙΚΗ» δεν έχει απλές προτάσεις, έχει άμεσες λύσεις και έτοιμες μελέτες.

Υπάρχει έτοιμη μελέτη για την ανακύκλωση και την διαχείριση απορριμμάτων που όχι μόνο θα μας απαλλάξει από τις διάφορες επίσημες και παράνομες χωματερές και τα πρόστιμα που επιβάλλονται, αλλά θα έχει και κοινωνικό χαρακτήρα.

Η δημιουργία ενός εργοστασίου για την διαχείριση των απορριμμάτων, θα έχει την δυνατότητα ηλεκτροπαραγωγής και τηλεθέρμανσης.

Θα δημιουργηθούν 2000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ θα προσφέρεται δωρεάν τηλεθέρμανση σε 70.000 ευάλωτα νοικοκυριά.

Μελέτες υπάρχουν, αυτό που λείπει είναι η θέληση και η απαγκίστρωση από τους εθνικούς εργολάβους.

Για τις πλημμύρες και τη συγκράτηση των φερτών υλικών, χρειάζεται  να ενισχυθεί η αντιπλημμυρική  προστασία με σοβαρά και μελετημένα έργα και όχι με ανακοινώσεις ή έργα βιτρίνας .

Σημαντικό ρόλο παίζουν  επίσης και οι δενδροφυτεύσεις ,αφού με τις πρόσφατες πυρκαγιές εκλείπουν τα δέντρα τα δάση ,που θα μπορούσαν να συγκρατήσουν μεγάλο μέρος των φερτών υλικών.

Χρειάζονται συστήματα(υπάρχουν πολλά), που θα προβλέπουν και θα ειδοποιούν εγκαίρως(όχι βέβαια SMS από το 112) τα καιρικά φαινόμενα και θα κινητοποιούν τον μηχανισμό της Περιφέρειας.

Η Περιφέρεια πρέπει επιτέλους να αποκτήσει τον ρόλο που της αναλογεί και να μην αναλώνεται στην διάθεση των κονδυλίων σε «ημέτερους» Δημάρχους και «γνωστούς»

Η πρόληψη των πυρκαγιών είναι εφικτή με την τοποθέτηση μεγάλων δεξαμενών στις βουνοκορφές και ένα δίκτυο αγωγών και κρουνών.

Όταν ξεκινά η φωτιά, αισθητήρες θα ενεργοποιούν το σύστημα πυρόσβεσης ακόμα και σε δύσβατες περιοχές.
Σημαντικό επίσης είναι, να ξεκινήσει άμεσα η επανασύσταση της Δασοφυλακής , με εξειδικευμένο προσωπικό, επιλεγμένο από κατοίκους της περιοχής.

Δείτε αναλυτικά τις προτάσεις:

ΕΡ: Οπότε, αν κάποιος σας ρωτήσει «γιατί να σας ψηφίσω», τι θα απαντήσετε;

ΑΠ: Η ομάδα μας, ο Φίλιππος Καμπούρης και οι άνθρωποι του Συνδυασμού «Μάχη για την Αττική» , χαρακτηρίζεται από ανιδιοτέλεια και θέληση για προσφορά.

Δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί, ούτε εξαρτημένοι από κόμματα και κατεστημένα συμφέροντα(μικρά ή μεγάλα).

Τα προβλήματα είναι πολλά, λύσεις υπάρχουν, βρίσκονται όμως έξω το «περιβάλλον» που διοικεί την Περιφέρεια εδώ και πολλά χρόνια.

Εμείς έχουμε τις λύσεις και την εμπειρία. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε μάχη και να συγκρουστούμε με το παραπάνω «περιβάλλον».

spot_img

latest articles

explore more

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ελλάδα Τώρα