spot_img
8.1 C
London
Αρχική28η Οκτωβρίου: Απούσα από τη δοξολογία στην Αθήνα η κυβέρνηση

28η Οκτωβρίου: Απούσα από τη δοξολογία στην Αθήνα η κυβέρνηση

Δεν θα παραστεί η κυβέρνηση στην δοξολογία για την 28η Οκτωβρίου. «Φέτος, ας πούμε ΟΧΙ και στον κορονοϊό» αναφέρει ο Στέλιος Πέτσας.

Η κυβέρνηση δε θα παραστεί στη Δοξολογία για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

«Φέτος, ας πούμε ΟΧΙ και στον κορονοϊό», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας, ο οποίος επισημαίνει ότι η κυβέρνηση αναταποκρίνεται στο σχετικό κάλεσμα της Εκκλησίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Πέτσα αναφέρει τα εξής:

«Η κυβέρνηση ανταποκρινόμενη στο υπεύθυνο κάλεσμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου για την αποφυγή μαζικών συναθροίσεων, ανακοινώνει ότι ο πρωθυπουργός και τα μέλη της δεν θα παραστούν στη Δοξολογία για την Εθνική μας Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Φέτος, ας πούμε ΟΧΙ και στον κορονοϊό».

Υπενθυμίζεται πως σε σχετική δήλωση του Αρχιεπισκόπου που προηγήθηκε αναφερόντουσαν, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Η Εκκλησία μας, που, από την πρώτη στιγμή, μπήκε στην πρώτη γραμμή της εθνικής προσπάθειας για την προστασία του ανθρώπινου προσώπου, και τήρησε, και τηρεί, όλες τις οδηγίες και όλες τις υποδείξεις των αρμοδίων υγειονομικών αρχών της χώρας μας, καλεί, ενόψει της Δοξολογίας για την εθνική μας επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, και μέσα στα όρια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας, τους δημοτικούς, περιφερειακούς και λοιπούς πολιτικούς αξιωματούχους να συμμετάσχουν, αυτή τη χρονιά, με έναν διαφορετικό τρόπο».

Τα τελευταία στοιχεία για την επιδημία

Υπενθυμίζεται πως ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ακόμη 841 νέα κρούσματα στη χώρα την Παρασκευή (23/10), μία μέρα μετά το ρεκόρ των 882.

Η μεγάλη πλειοψηφία τους «συγκεντρώνεται», ξανά, στην Αττική, όπου εντοπίστηκαν 290. Ακολουθεί η Θεσσαλονίκη, σταθερά δεύτερη στον χάρτη των μολύνσεων τις τελευταίες μέρες, με 197.

Άμεση ενημέρωση τώρα και στο Google News – Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Παράλληλα, οι διασωληνωμένοι ασθενείς παραμένουν σε υψηλά επίπεδα (89), ενώ και οι νεκροί είναι, για ακόμη ένα 24ωρο, ανησυχητικά πολλοί.

Συγκεκριμένα, οι ασθενείς με Covid-19 που κατέληξαν από χθες έως σήμερα είναι 10.

Σε συνολικούς αριθμούς, τα περιστατικά του ιού είναι 29.057, ενώ τα θύματα της επιδημίας ανήλθαν σε 559.

spot_img

latest articles

explore more

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ελλάδα Τώρα