spot_img
9.3 C
London
ΑρχικήΣτουρνάρας: Πιο κοντά στο 9,4% η ύφεση το 2020 αν επιδεινωθεί η...

Στουρνάρας: Πιο κοντά στο 9,4% η ύφεση το 2020 αν επιδεινωθεί η πανδημία – “Καμπανάκι” για Ασφαλιστικό

Η έλευση του δεύτερου κύματος της πανδημίας αναμένεται να επιδεινώσει την πορεία της οικονομίας το τέταρτο τρίμηνο περισσότερο του αναμενομένου και να οδηγήσει σε μεγαλύτερη ύφεση το 2020, ξεκαθαρίζει ο Γιάννης Στουρνάρας. Πιστεύει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ένα νέο γενικευμένο lockdown, αλλά καθιστά σαφές ότι η αβεβαιότητα θα παραμείνει μέχρι να παραχθούν εμβόλια και φάρμακα για τον κορονοϊό.

Ο διοικητής της ΤτΕ σε συνέντευξή του στα “ΝΕΑ” περιγράφει το τοπίο που διαμορφώνεται στην οικονομία τους επόμενους μήνες λόγω της παγκόσμιας υγειονομικής καταιγίδας και είναι σαφής ως προς τα μηνύματα που στέλνει για κρίσιμα ζητήματα.

Για το Ασφαλιστικό χτυπάει ηχηρό καμπανάκι λέγοντας ότι “το ισχύον αμιγώς διανεμητικό σύστημα παραμένει υπερβολικά εκτεθειμένο στον δημογραφικό κίνδυνο που απορρέει από τη γήρανση του πληθυσμού και την υπογεννητικότητα”. Δύο απειλές οι οποίες σε βάθος χρόνου θα οδηγήσουν σε ελλείμματα που θα πρέπει να χρηματοδοτηθούν από κρατικούς πόρους.

Γι’ αυτό και τάσσεται υπέρ ενός δημόσιου επικουρικού Ταμείου για τους νέους ασφαλισμένους, που θα λειτουργεί με βάση το κεφαλαιοποιητικό σύστημα. Για την έγκαιρη αξιοποίηση των 32 δισ. ευρώ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης προτείνει, εκτός των άλλων, πιο ενεργή συμμετοχή μεγάλων ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων.

spot_img

latest articles

explore more

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ελλάδα Τώρα