spot_img
13.8 C
London
ΑρχικήΣύνοδος Κορυφής: Στο τραπέζι ξανά οι κυρώσεις προς την Άγκυρα

Σύνοδος Κορυφής: Στο τραπέζι ξανά οι κυρώσεις προς την Άγκυρα

Στη Σύνοδο Κορυφής που ξεκινά την Πέμπτη, μεταφέρεται η διπλωματική μάχη για την αναχαίτιση της τουρκικής προκλητικότητας.

Η ελληνική πλευρά δηλώνει ετοιμη να ζητήσει ενεργοποίηση των κυρώσεων, σύμφωνα με όσα δήλωσε την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, χαρακτηρίζοντας σοβαρότατη κλιμάκωση την πορεία του Ορούτς Ρέις.

Το ζήτημα της Τουρκίας θα συζητηθεί κατά την δεύτερη ημέρα της Συνόδου Κορυφής, σε κάθε περίπτωση όμως, θεωρείται βέβαιο ότι η ελληνική πλευρά θα θέσει επιτακτικά την προοπτική των κυρώσεων, επιχειρώντας να κεφαλαιοποιήσει και την έκδηλη αμηχανία -έως εκνευρισμό- που καταγράφεται στους κόλπους της Ε.Ε. έναντι των νέων κινήσεων κλιμάκωσης της Άγκυρας.

Χαρακτηριστική της αμήχανης στάσης της Ε.Ε. είναι η τοποθέτηση αξιωματούχου της Ενωσης που ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι «θα δείξει» αν θα υπάρξει ειδική παράγραφος στα συμπεράσματα καταδικάζοντας την Τουρκία.

Ο αξιωματούχος δεν θέλησε να προβεί σε εκτιμήσεις για τη στάση άλλων κρατών-μελών στα αιτήματα της Αθήνας και της Λευκωσίας για -τουλάχιστον- ένα αυστηρό μήνυμα.

Η Ε.Ε. παρακολουθεί τις εξελίξεις στην περιοχή «σε καθημερινή βάση», σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.

spot_img

latest articles

explore more

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ελλάδα Τώρα