spot_img
12.9 C
London
ΑρχικήΕυρωζώνη: Ανέκοψε ρυθμό η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Σεπτέμβριο

Ευρωζώνη: Ανέκοψε ρυθμό η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Σεπτέμβριο

Επιβράδυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας καταγράφηκε στην Ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο, καθώς η μερική εφαρμογή περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, επανέφερε τον κλάδο των υπηρεσιών σε συρρίκνωση. Ειδικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε πριν από λίγο η IHS Markit, ο σύνθετος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών ΡΜΙ για τη μεταποίηση και τις υπηρεσίες έπεσε στις 50,4 μονάδες τον Σεπτέμβριο, από 51,9 μονάδες τον Αύγουστο.

Η υποχώρηση αυτή του δείκτη οφείλεται στην συρρίκνωση της δραστηριότητας του κλάδου των υπηρεσιών, ο οποίος αντιπροσωπεύει περίπου τα δύο τρίτα του ΑΕΠ της Ευρωζώνης, με τον σχετικό δείκτη να διαμορφώνεται στις 48 μονάδες, από 50,5 μονάδες τον προηγούμενο μήνα και να επιστρέφει σε συρρίκνωση.

ο όριο των 50 μονάδων διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση μία δραστηριότητας.

Η αύξηση των κρουσμάτων, κάτι που σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters τον περασμένο μήνα συνιστά τη μεγαλύτερη απειλή για την ανάκαμψη, θα προβληματίσει τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής που ήλπιζαν ότι η ευρωπαϊκή οικονομία θα ανέκαμπτε μετά τη βουτιά του ιστορικού 11,8% κατά το β΄ τρίμηνο.

spot_img

latest articles

explore more

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ελλάδα Τώρα