spot_img
11.7 C
London
ΑρχικήΑυστραλία: Μετά από 3.000 χρόνια επέστρεψε ο «διάβολος της Τασμανίας» στην ενδοχώρα...

Αυστραλία: Μετά από 3.000 χρόνια επέστρεψε ο «διάβολος της Τασμανίας» στην ενδοχώρα (video)

Στα υψίπεδα του Μπάρινγκτον, βόρεια του Σίδνεϊ, ομάδες προστασίας της άγριας ζωής απελευθέρωσαν 26 «διαβόλους της Τασμανίας», γνωστά κυρίως από το ομώνυμο καρτούν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, πιστεύεται πως τα άγρια ντίνγκο είναι εκείνα που ευθύνονται για την εξαφάνισή τους από την ενδοχώρα της Αυστραλίας.

Ο διάβολος της Τασμανίας εξακολουθεί να υπάρχει στη μικρή νησιωτική αυστραλέζικη πολιτεία από την οποία πήρε και το δεύτερο συνθετικό του ονόματός του. Ωστόσο, ο πληθυσμός του μειώνεται συνεχώς, με αποτέλεσμα να θεωρείται είδος υπό εξαφάνιση.

Δείτε το video:

Ο «διάβολος της Τασμανίας» γνωστός και ως δαίμονας της Τασμανίας και σαρκόφιλος είναι σαρκοφάγο μαρσιποφόρο και το μόνο επιζών μέλος των σαρκόφιλων.

Χαρακτηρίζεται από τη μαύρη γούνα του, την έντονη οσμή όταν αγχώνεται, την εξαιρετικά δυνατή και ενοχλητική κραυγή του και την αγριότητά του όταν τρώει.

Αυτός είναι πιθανότατα και ο λόγος που πήρε το όνομα διάβολος. Τρέφεται από το κυνήγι αλλά και από θνησιμαία, ενώ παρόλο που είναι εν γένει μοναχικό ζώο, μερικές φορές τρώει σε ομάδες.

Ο «διάβολος της Τασμανίας» εξαφανίστηκε από την ηπειρωτική Αυστραλία τουλάχιστον 3.000 χρόνια πριν, πολύ πριν από τον ευρωπαϊκό αποικισμό το 1788.

Επειδή θεωρούνταν απειλή για την κτηνοτροφία στην Τασμανία, οι «διάβολοι» κυνηγιόνταν μέχρι το 1941, οπότε και προστατεύθηκαν επίσημα.

Μια πρώτη ομάδα διαβόλων της Τασμανίας αφέθηκε στην περιοχή της ηπειρωτικής Αυστραλίας των περασμένο Μάρτιο, με τα ζώα να δείχνουν να προσαρμόζονται εκπληκτικά στο νέο τους περιβάλλον. Ακόμη 11 μαρσιποφόρα του είδους, αφέθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Νεαρά, υγιή διαβολάκια της Τασμανίας αφήνονται στην ηπειρωτική Αυστραλία με την ελπίδα ο πληθυσμός τους να αυξηθεί κατά την αναπαραγωγική περίοδο τον προσεχή Σεπτέμβριο. Αναμένεται να ελευθερωθούν στην περιοχή 40 ακόμη τέτοια ζώα τα επόμενα δύο χρόνια.

spot_img

latest articles

explore more

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ελλάδα Τώρα