spot_img
8.4 C
London
ΑρχικήEurobank: Προς την έξοδο 750 υπάλληλοί της με εθελουσία

Eurobank: Προς την έξοδο 750 υπάλληλοί της με εθελουσία

Στους 750 έφτασε ο αριθμός των υπαλλήλων της Eurobank που δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, το οποίο ανακοίνωσε η τράπεζα στις 7 Σεπτεμβρίου. Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων έληξε χθες και, σύμφωνα με πληροφορίες, συμμετοχή στο πρόγραμμα δήλωσε το 10% του προσωπικού της τράπεζας. 

Το πρόγραμμα έδινε τη δυνατότητα είτε της άμεσης αποχώρησης είτε της αποχώρησης με 2ετή ή 5ετή άδεια και, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, το 45% των υπαλλήλων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα δήλωσε άμεση αποχώρηση, ενώ το υπόλοιπο 55% επέλεξε την αναγκαστική άδεια.

Ο μέσος όρος ηλικίας των αιτούντων είναι 50 ετών, καθώς το πρόγραμμα απευθυνόταν σε υπαλλήλους/δικηγόρους που συμπληρώνουν 5 χρόνια αναγνωρισμένης υπηρεσίας στον όμιλο κατά την 31η/12/2020. Εξαιρούνταν οι εργαζόμενοι σε γενικές διευθύνσεις καταστημάτων, στον τομέα εξωτερικών δικτύων και εναλλακτικών καναλιών, στη γενική διεύθυνση στρατηγικής, στο investment banking κ.α. Ισομερής, δηλαδή 50% – 50% είναι επίσης η κατανομή μεταξύ των ανδρών και των γυναικών που δήλωσαν συμμετοχή. Η διοίκηση της τράπεζας προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στην αποδοχή του συνόλου σχεδόν των αιτήσεων και ο ακριβής αριθμός θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα έδινε τη δυνατότητα:

• Εφάπαξ παροχής, για όσους δήλωσαν συμμετοχή έως και Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου με μέγιστο όριο αποζημίωσης το μικτό ποσό 150.000 ευρώ.

• Εφάπαξ παροχής, για όσους δήλωσαν συμμετοχή από τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, στους οποίους θα καταβάλλεται το ποσό της αποζημίωσης καταγγελίας του ν. 4093/2012 (ν. 4194/2013 για δικηγόρους), προσαυξημένης κατά 50% ως οικειοθελής αποζημίωση λόγω λύσης της σύμβασης/σχέσης εργασίας/σύμβασης έμμισθης εντολής.

spot_img

latest articles

explore more

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ελλάδα Τώρα