Διαμαρτυρία Αρμενίων στην Κύπρο κατά της τουρκικής επιθετικότητας

0
8

Την άμεση παρέμβαση της Ρωσίας, των ΗΠΑ και της Γαλλίας απαίτησαν σήμερα Αρμένιοι της Κύπρου, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από τις Πρεσβείες των τριών χωρών και διαμαρτυρήθηκαν για την επιθετικότητα της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους υπέρ του αρμενικού λαού. Στη διαμαρτυρία έλαβαν μέρος και εκπρόσωποι ελληνοκυπριακών κομμάτων και φοιτητικών οργανώσεων.

Ο βουλευτής της αρμενικής κοινότητας Βαρτκές Μαχτεσιάν εξέφρασε θερμές ευχαριστίες «στους Ελληνοκύπριος φίλους για τη συμπαράσταση» και «ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Κύπρο και την Ελλάδα», ευχόμενος και άλλες χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

«Η ευχή μου είναι την επόμενη φορά που θα συγκεντρωθούμε να είναι συγκέντρωση νίκης, σίγουρα θα πολεμήσουμε μέχρι την τελευταία σταγόνα αίματος δεν θα πάρει κανείς το Αρτσάχ, ούτε την Αρμενία και για αυτό είμαι βέβαιος», είπε.

Οι συγκεντρωθέντες κρατούσαν σημαίες της Αρμενίας, του Αρστάχ και της Κύπρου και πανό με συνθήματα όπως «Δόξα και Τιμή στους Ηρωες μας», «Artsakh is Armenia», «Artsakh Strong», «Stop Erdogan, Stop Aliyev». Φώναζαν επίσης συνθήματα όπως «Τούρκοι, Αζέροι, Δολοφόνοι», «Εξω οι Τούρκοι από την Κύπρο, Εξω οι Τούρκοι από την Αρμενία».

Ο κ. Μαχτεσιάν παρέδωσε επιστολή σε εκπρόσωπους της Ρωσικής Πρεσβείας, της Πρεσβείας των ΗΠΑ και της Πρεσβείας της Γαλλίας, ζητώντας την άμεση παρέμβασή τους για να σταματήσει η επιθετική πράξη του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here