Μητσοτάκης για Τουρκία: «Είναι η σειρά της διπλωματίας – Όχι σε μονομερείς ενέργειες» (Δηλώσεις-Video)

0
12

Για την ελληνοαμερικανική συνεργασία μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τα Χανιά.

«Είναι σχέσεις που απλώνονται σε όλα τα επίπεδα. Χαίρομαι επίσης που ο φίλος υπουργός θα φιλοξενηθεί στον τόπο μου στα Χανιά. Στο νησί αυτό δεν χτυπάει μόνο η καρδιά της Ελλάδος χτυπάει και η καρδιά της Ανατολικής Μεσογείου. Χτυπάει όμως και ο δυνατός παλμός της ελληνοαμερικανικής συνεργασίας».

«Η Σούδα αναδεικνύεται έτσι ως το πιο στρατηγικό σημείο της ευρύτερης περιοχής. Εδώ συναντώνται τα συμφέροντα των δύο χωρών μας μαζί μας όμως με εκείνα της ασφάλειας και της ειρήνης» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε ο Πρωθυπουργός «στις συζητήσεις μας παραμένουν κυρίαρχα τα θέματα για την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο».

Επίσης. προσέθεσε ότι “είναι μια περιοχή που δοκιμάστηκε από την επιθετικότητα της Τουρκίας, με προκλητικές ενέργειες εκτός Διεθνούς Δικαίου, με αχρείαστη, ακραία ρητορική και τακτικισμούς που δεν βεβαιώνουν την ειλικρίνεια της άλλης πλευράς, ενέργειες αντίθετες στις αξίες του δυτικού κόσμου, τις οποίες η Άγκυρα συνεχίζει και στα νερά της Κύπρου”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι παρουσίασε τις ελληνικές θέσεις με τέσσερις λέξεις στην αμερικανική αντιπροσωπεία λέγοντας «όχι σε μονομερείς ενέργειες» συμπληρώνοντας πως η ελληνική απάντηση είναι η υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων.

Όπως είπε στη Μεσόγειο δεν πρέπει να σηκώνονται κύματα αντιπαλότητας και απειλών, αποτελεί άλλωστε περιοχή κλειδί για την παγκόσμια σταθερότητα, συνέχισε, και δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος ότι τώρα πια έχει έρθει η σειρά της διπλωματίας»

«Ο κ. Πομπέο συμμερίζεται τις θέσεις μας και κατανοεί πως η ένταση μεταξύ δύο κρατών μελών του ΝΑΤΟ δεν ωφελεί κανέναν και πως το διεθνές δίκαιο πρέπει να είναι σταθερή πυξίδα για όλους μας» πρόσθεσε.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here