Ολλανδία-Κορονοϊός: Μπαρ-εστιατόρια πιθανόν να κλείνουν στις 10 το βράδυ

0
10
epa08296254 Long lines form at a coffee shop in Eindhoven, The Netherlands, 15 March 2020. The Dutch government has decided that all catering establishments will be closed for three weeks to limit the spread of the coronavirus Covid-19 pandemic, reports state. EPA/ROB ENGELAAR

Να θέσει τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας σε καθεστώς ιδιότυπης καραντίνας, προκειμένου να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού εξετάζει η Ολλανδία.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NOS, το μέτρο θα αφορά στον περιορισμό των ταξιδιών προς και από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, το Άμστερνταμ, το Ρότερνταμ και τη Χάγη.

Ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε την Παρασκευή πως εξετάζει περαιτέρω μέτρα σε «τοπικό» επίπεδο, καθώς τα κρούσματα Covid-19 αυξάνονται από τα χαμηλά επίπεδα που βρίσκονταν στα τέλη Αυγούστου σε άνω των 2.500 την ημέρα, υψηλότερα από την κορύφωση του πρώτου κύματος τον Απρίλιο.

«Όχι» σε δεύτερο lockdown ή στην υποχρεωτική χρήση μάσκας

Ο Ρούτε απέρριψε την ιδέα της επιβολής ενός δεύτερου lockdown ή της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας.

Το NOS ανέφερε μια σειρά μέτρων τα οποία οι αρχές εξετάζουν σοβαρά, αν και δεν είναι δεδομένο ότι θα υιοθετηθούν όλα.

Μεταξύ των μέτρων είναι η ενίσχυση της τηλεργασίας, το πιθανό κλείσιμο γραφείων που επιτρέπουν την παρουσία πολύ μεγάλου αριθμού μη αναγκαίου προσωπικού. Επιπλέον, τα μπαρ και τα εστιατόρια ενδεχομένως θα κληθούν να κλείνουν στις 10 το βράδυ, θα απαγορευτεί η παρουσία οπαδών στις αθλητικές εκδηλώσεις, ενώ περιορισμοί θα εφαρμοστούν και στις συναθροίσεις, ακόμα και στα σπίτια.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα 2.914 νέα κρούσματα.

Η πολιτική της Ολλανδίας εναντίον του νέου κορoνοϊού επικεντρώνεται στην τήρηση των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης. Τα σχολεία παραμένουν ανοικτά και η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική παρά μόνο στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here