spot_img
4.4 C
London
ΑρχικήΑλματώδης ζήτηση των κορονο-τέστ – Ποια ημέρα να το κάνετε σύμφωνα με...

Αλματώδης ζήτηση των κορονο-τέστ – Ποια ημέρα να το κάνετε σύμφωνα με τους ειδικούς

Αλματώδης είναι η ζήτηση που παρουσιάζεται τις τελευταίες ημέρες σε εργαστήρια και σε νοσοκομεία για το τεστ του κοροναϊού. Η ζήτηση είναι αυξημένη από τους εκδρομείς του καλοκαιριού που επιστρέφουν αλλά και από εργασιακούς χώρους που θέλουν να εξετάσουν όλο το προσωπικό τους πριν γυρίσουν από τις άδειες τους.


Μάλιστα η ζήτηση αυτή έχει προκαλέσει διεθνώς πρόβλημα στα αντιδραστήρια αφού ήδη παρουσιάζονται σοβαρές ελλείψεις.
Μεγάλη συζήτηση έχει γίνει για τα τεστ του κοροναϊού και για το γεγονός ότι μπορεί να δώσουν διαφορετικό αποτέλεσμα για τον ίδιο άνθρωπο μέσα σε λίγες ημέρες.


Στο θέμα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και εξήγησε πότε ένα τεστ για τον κοροναϊό θα δείξει το σωστό αποτέλεσμα.

«Αν κάποιος έρθει σε επαφή με έναν άνθρωπο θετικό στον κοροναϊό και κάνει τεστ την επόμενη ημέρα είναι πιθανόν να δείξει ψευδώς αρνητικό και ένα δεύτερο λίγες ημέρες μετά να δείξει θετικό. Γι’ αυτό όσοι έχουμε τον κίνδυνο και όσοι επιστρέψουν από διακοπές να είμαστε αυστηρά περιορισμένοι στον αρχικό χρόνο και να φοράμε τη μάσκα μας διαρκώς.


Αν θέλουμε να κάνουμε τεστ αυτό καλό είναι να γίνεται την τέταρτη ή την πέμπτη μέρα από την επιστροφή μας. Εκεί μειώνουμε τις πιθανότητες ψευδούς αρνητικού αποτελέσματος».


Σχετικά με τα μέτρα επισήμανε πως αν τηρηθούν πιστά και με διάρκεια οι αριθμοί των κρουσμάτων θα αρχίσουν να κάμπτονται. Επειδή υπάρχει μεγάλος αριθμός η μείωση δεν θα γίνει άμεσα.


Αναφορικά με τα σχολεία είπε: «Έχουμε δύο εβδομάδες για το άνοιγμά τους. Θα πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία, για να μην μείνουν αγράμματοι οι νέοι και οι νέες. Τα παιδιά έδειξαν το Μάιο και τον Ιούνιο ότι προσαρμόζονται εύκολα. Θα ζητήσουμε τα μέτρα που είναι χρήσιμα για την ασφάλεια των παιδιών. Στις παιδικές κατασκηνώσεις υπάρχουν μόνο παιδιά και νέοι έχουν βρεθεί μόνο δύο θετικά κρούσματα».

spot_img

latest articles

explore more

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ελλάδα Τώρα