spot_img
9.5 C
London
ΑρχικήΈνοπλες ομάδες στην Κολομβία σκότωσαν 17 ανθρώπους μέσα δύο ημέρες

Ένοπλες ομάδες στην Κολομβία σκότωσαν 17 ανθρώπους μέσα δύο ημέρες

Ένοπλες οργανώσεις που χρηματοδοτούνται από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σκότωσαν 33 ανθρώπους μέσα σε 11 ημέρες σε διάφορες περιοχές της Κολομβίας.

Μάλιστα, οι 17 από αυτούς τους 33 φόνους διαπράχθηκαν σε δύο ημέρες, προχθές (Παρασκευή, 21/8/2020) και χθες (Σάββατο, 22/8/2020).

Αρχικά, 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές που γειτονεύουν με τη Βενεζουέλα και τον Ισημερινό.

Χθες, (Σάββατο, 22/8/2020) διαπράχθηκε «νέα σφαγή» με «τουλάχιστον έξι νεκρούς» και «δύο αγνοούμενους», γνωστοποιεί ο Τζον Ρόχας, περιφερειάρχης της Ναρίνιο, μια από τις περιοχές που πλήττονται περισσότερο.

Οι δολοφονίες εκτυλίσσονται λίγο ως πολύ με το ίδιο σενάριο: ομάδα ενόπλων εφορμά σε απομονωμένη περιοχή και αρχίζει να πυροβολεί τα θύματά της.

Το τελευταίο διάστημα, αυτές οι εγκληματικές οργανώσεις σκοτώνουν περισσότερο άτομα νεαρής ηλικίας.

Ο περιφερειάρχης της Ναρίνιο σημειώνει ότι ο πρόεδρος της Κολομβίας, Ιβάν Ντούκε, θα συνεδριάσει με τις Αρχές, προκειμένου να εξετάσουν την αναζωπύρωση της βίας που χρηματοδοτείται από τη διακίνηση ναρκωτικών.

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) έχει, μέχρι στιγμής, καταγράψει 33 σφαγές το 2020 στην Κολομβία.

Οι φόνοι αυτοί λαμβάνουν χώρα σε μέρη όπου ένοπλες ομάδες επιβάλλουν το δικό τους νόμο, κυριαρχούν οι παράνομες οικονομικές δραστηριότητες, η φτώχεια βασιλεύει, η παρουσία και η παρέμβαση του κράτους είναι περιορισμένη.

Επίσης, όπως αναφέρει ο ΟΗΕ, η μεγάλη πλειονότητα (το 80%) των φόνων διαπράττεται σε δυσπρόσιτες περιοχές της Κολομβίας όπου καλλιεργείται το φυτό κόκα, τα φύλλα του οποίου αποτελούν την πρώτη ύλη στη διαδικασία παραγωγής κοκαΐνης.

Τέλος, σημειώνεται πως ο ΟΗΕ χαρακτηρίζει «σφαγή» κάθε δολοφονία τριών ή περισσότερων ανθρώπων ταυτόχρονα από τον ίδιο δράστη ή την ίδια ομάδα δραστών.

spot_img

latest articles

explore more

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ελλάδα Τώρα