spot_img
13.1 C
London
ΑρχικήΕπίθεση με φόλες σε ελληνικούς ποιμενικούς του Αρκτούρου

Επίθεση με φόλες σε ελληνικούς ποιμενικούς του Αρκτούρου


Απόπειρα δηλητηριασμού με φόλες, καταγγέλλει ότι δέχτηκε προ ολίγων ημερών, το Κέντρο Αναπαραγωγής Ελληνικού Ποιμενικού του Αρκτούρου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να δηλητηριαστεί ένα θηλυκό σκυλί, η Φιέστα, και να κινδυνεύει η ζωή του.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης, η Φιέστα, κατά τον πρωινό της περίπατό έφαγε δηλητηριασμένο με φυτοφάρμακο δόλωμα που βρισκόταν έξω από τις εγκαταστάσεις του Αρκτούρου.

Αμέσως έγιναν όλες οι απαραίτητες ιατρικές ενέργειες για να σωθεί, ωστόσο μέχρι και σήμερα η Φιέστα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: « H εγκληματική ενέργεια στόχευε και τα υπόλοιπα σκυλιά του προγράμματος, αφού την επόμενη μέρα δίπλα ακριβώς από τις εγκαταστάσεις του κέντρου δηλητηριάστηκαν και τρία σκυλιά διερχόμενου βοσκού, ενώ νεκρό βρέθηκε και ένα κουνάβι».

Ο Αρκτούρος έχει ήδη καταθέσει μήνυση για το περιστατικό και υπενθυμίζει ότι στην ευρύτερη περιοχή δεν είναι η πρώτη φορά που σκυλιά πέφτουν θύματα δηλητηριασμένων δολωμάτων καθώς στο Σκλήθρο που γειτονεύει με το Κέντρο Αναπαραγωγής του, τον περασμένο Σεπτέμβριο άγνωστοι προέβησαν σε μαζικές δηλητηριάσεις σκύλων εξοντώνοντας περισσότερα από 60 σκυλιά».

Ο Ελληνικός Ποιμενικός είναι μια από τις αρχαιότερες ράτσες και πρέπει να διασωθεί.

Τα τελευταία χρόνια, με τη συστηματική εκτροφή του Ομίλου της φυλής (ΟΦΕΠ), και του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, αυτό έχει αρχίσει να γίνεται πραγματικότητα.
Ο Ελληνικός Ποιμενικός παρουσιάζει μεγάλη ποικιλομορφία χαρακτηριστικών ως προς τον χρωματισμό, την ποικιλία του τριχώματος, το μέγεθος κλπ.
Πολλές φορές δεν είναι σαφές, κατά τη διαδικασία των αναγνωρίσεων, από τα χαρακτηριστικά και μόνο του σκύλου, εάν πρόκειται για Ελληνικό Ποιμενικό, ή για πρόσμιξη με κάποια άλλη φυλή.
Γι αυτό και η ύπαρξη ενός καλού ιστορικού του σκύλου είναι κάτι πολύ σημαντικό.
Ο Ελληνικός Ποιμενικός αποτελεί εξαίρετο φύλακα κοπαδιών για την Ελληνική ύπαιθρο, καθώς είναι σκύλος αντοχής, δύναμης, που αντέχει στα ακραία καιρικά φαινόμενα και μπορεί να ανταπεξέλθει σε δύσκολες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ είναι μία αστική, μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπική, περιβαλλοντική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1992 κι έχει ως στόχο την προστασία της άγριας πανίδας και του φυσικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Αφορμή της ίδρυσής του ήταν η ανάγκη εύρεσης άμεσης λύσης στο τότε διαρκώς αυξανόμενο πρόβλημα της αιχμαλωσίας αρκούδων αλλά και λύκων. Μια αφορμή που οδήγησε σε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσεων και ενεργειών.

spot_img

latest articles

explore more

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ελλάδα Τώρα