spot_img
8.5 C
London
ΑρχικήΕλλάδαΠολιτισμόςΤο φετινό 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων στη Σύρο – Αφιερωμένο...

Το φετινό 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων στη Σύρο – Αφιερωμένο στο Μπετόβεν

Η Σύρος, πρωτεύουσα των Κυκλάδων, φιλοξενεί εδώ και 15 χρόνια την πιο περίβλεπτη θερινή διοργάνωση κλασικής μουσικής σε όλο το Αιγαίο.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων, θα διεξαχθεί, όπως κάθε χρόνο, στη Σύρο τον Αύγουστο, με δύο συναυλίες.

Η πρώτη συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Αυγούστου, ενώ η δεύτερη την Πέμπτη 13 Αυγούστου.

Η είσοδος θα είναι, φυσικά, ελεύθερη για το κοινό.

Λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές συνθήκες της πανδημίας, θα υπάρξει η δυνατότητα προβολής, σε παγκόσμια εμβέλεια, των δράσεων του Φεστιβάλ μέσω διαδικτύου.

Από τις 14 Αυγούστου, λοιπόν, θα αναμεταδοθούν διαδικτυακά μαγνητοσκοπημένες εκτελέσεις μεγάλων έργων του Μπετόβεν.  

Φεστιβάλ αφιερωμένο στο Μπετόβεν

Φέτος, το Φεστιβάλ αφιερώνει την 16η του διοργάνωση σε έναν από τους σπουδαιότερους συνθέτες όλων των εποχών, στον Μπετόβεν (Ludwig van Beethoven, 1770-1827), με αφορμή την επέτειο των 250 χρόνων από τη γέννησή του.

Θα παρουσιαστούν εμβληματικά έργα του, με τη συμμετοχή συνόλων και καλλιτεχνών, μεταξύ των οποίων 12μελής ορχήστρα αποτελούμενη από μουσικούς της Ορχήστρας Λυρικής Σκηνής (ΟΛΣ) και το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Σολίστες και σύνολα με παγκόσμια φήμη

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων, υπό την καλλιτεχνική καθοδήγηση του βιολονίστα Γιάννου Μαργαζιώτη, ενώνει σολίστες και σύνολα με παγκόσμια φήμη.

Παρέχει ένα στέρεο έδαφος για τη δημιουργικότητα της μουσικής δωματίου διεθνούς επιπέδου, ενώ παρουσιάζει masterclasses και συναυλίες σε ένα ευρύ κοινό από όλον τον κόσμο, υπηρετώντας μία σπουδαία αποστολή, την προώθηση της τέχνης της κλασικής μουσικής.

Λίγα λόγια για τη δημιουργία και τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων

Το Φεστιβάλ εγκαινιάστηκε το 2004.

Έκτοτε διοργανώνεται από το Δίκτυο Κλασικής Μουσικής ΑΜΚΕ, υπό την οργανωτική επιμέλεια των μελών του: Φώτης Καραγιαννόπουλους, Κώστας Φωτόπουλους, Γιώργος Φουφόπουλους και Γιάννης Μαργαζιώτης. 

Πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, με την υποστήριξη του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, του Σύρος Πολιτισμός, του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστόπουλου, του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Η μαγνητοσκόπηση των ανωτέρω έργων πραγματοποείται στην μεγάλη αίθουσα δοκιμών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής μετά από την ευγενική παραχώρηση της καλλιτεχνικής διεύθυνσης της ΕΛΣ.

spot_img

latest articles

explore more

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ελλάδα Τώρα