spot_img
9.2 C
London
ΑρχικήΤοπικά ΝέαΦθιώτιδα – Πρόστιμα ύψους 150 ευρώ σε όσους δεν φορούν μάσκα

Φθιώτιδα – Πρόστιμα ύψους 150 ευρώ σε όσους δεν φορούν μάσκα

Δόθηκαν πρόστιμα σε εργαζόμενους επιχειρήσεων και σε πελάτες.

Μετά την εφαρμογή των έκτακτων μέτρων με στόχο την αποτροπή εξάπλωσης του Covid-19, κλιμάκια της αστυνομίας κυκλοφορούν στους δρόμους όλων των περιοχών της Φθιώτιδας, προκειμένου να ελέγξουν κατά πόσο οι πολίτες φορούν μάσκα προστασίας σε κοινόχρηστους κλειστούς χώρους.

Τις τελευταίες ημέρες, ο επικίνδυνος ιός βρίσκεται σε έξαρση.

Για αυτόν το λόγο,  η εφαρμογή έκτακτων μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης και η χρήση όλων των μέσων προστασίας κρίθηκε ύψιστης σημασίας από το υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως και κατά την περίοδο της καραντίνας, η ΕΛ.ΑΣ. έχει τον πρώτο λόγο για την τήρηση των κανόνων.

Τα πρόστιμα ανέρχονται στα 150 ευρώ για τις εταιρείες και τους πελάτες οι οποίοι τα παραβαίνουν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στη Φθιώτιδα έχουν πέσει τα πρώτα πρόστιμα τόσο σε εργαζόμενους επιχειρήσεων όσο και σε πελάτες που δεν χρησιμοποιούσαν μάσκα προστασίας ή δεν τη φορούσαν στην κατάλληλη θέση.

Στη Λαμία τα πρόστιμα αυτά είναι το λιγότερο 20, μετά από ελέγχους που διενεργήθηκαν σε σούπερ-μάρκετ, οβελιστήρια και καφετέριες.

Ο αριθμός των προστίμων και των ελέγχων αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά, καθώς από σήμερα ισχύει η υποχρεωτική χρήση μάσκας για εργαζομένους και κοινό/πελάτες σε καταστήματα λιανικής, γραφεία/υπηρεσίες που έχουν επαφή με το κοινό, ΔΕΚΟ, τράπεζες, ιατρεία, καταστήματα τροφίμων (φούρνους, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία κ.ά.), κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

spot_img

latest articles

explore more

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ελλάδα Τώρα