spot_img
15.6 C
London
ΑρχικήΠολιτικήΠέτσας: «Η Kυβέρνηση παρακολουθεί ψύχραιμα τις προκλήσεις στο Αιγαίο»

Πέτσας: «Η Kυβέρνηση παρακολουθεί ψύχραιμα τις προκλήσεις στο Αιγαίο»

Για τα ελληνοτουρκικά και την τρέχουσα επικαιρότητα στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, τις προκλήσεις της Τουρκίας καθώς και για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί μίλησε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο υφ. Στέλιος Πέτσας.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών του εκπροσώπου τύπου της Κυβέρνησης,ο κ. Στ. Πέτσας σημείωσε ό,τι «η Άγκυρα διατηρεί σε ισχύ την παράνομη Navtex για έρευνες σε περιοχές που περιλαμβάνουν τμήματα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος παραμένει αγκυροβολημένο και τουρκικά πολεμικά σκάφη αποσύρονται».

«Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση με ψυχραιμία, ετοιμότητα και αποφασιστικότητα» δηλώνει, με αφορμή τις τουρκικές προκλήσεις, η κυβέρνηση, δια στόματος του εκπροσώπου της, Στέλιου Πέτσα.

Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο υφυπουργός διεμήνυσε πως η Ελλάδα επιδιώκει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την τουρκική πλευρά, πάντα στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας. «Θέλουμε να επιλυθεί η χρόνια, η μόνη διαφορά μας με την Τουρκία, η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών. Οτιδήποτε συμβάλλει προς την επίλυση, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Άλλο πλέγμα συζητήσεων δεν υπάρχει, παρά μόνον η διευθέτηση των θαλασσίων ζωνών, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, τα όσα έγιναν την περασμένη Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη, η μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί «και η παράσταση που στήθηκε εκεί, συνιστούν πρόκληση, όχι μόνο για τους Έλληνες και τους απανταχού Χριστιανούς, αλλά και για ολόκληρο τον Δυτικό και τον πολιτισμένο κόσμο».

spot_img

latest articles

explore more

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ελλάδα Τώρα