spot_img
14.6 C
London
ΑρχικήΟικονομίαΜητσοτάκης: Ιστορική συμφωνία, επιστρέφουμε με πακέτο άνω των 70 δισ. ευρώ

Μητσοτάκης: Ιστορική συμφωνία, επιστρέφουμε με πακέτο άνω των 70 δισ. ευρώ

Την ικανοποίησή του για τη συμφωνία που επετεύχθη σήμερα το πρωί στη Σύνοδο Κορυφής για το Ταμείο Ανάκαμψης μετά από πέντε ημέρες διαπραγματεύσεων εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για μια ιστορική συμφωνία, που δίνει στις Ευρωπαϊκές χώρες και στην χώρα μας σημαντικότατους πόρους.


“Επιστρέφουμε με 72 δισ. ευρώ”


Μια συμφωνία που όπως είπε δίνει την αφορμή και την ευκαιρία ώστε οι χώρες να δώσουν βάση στην πράσινη οικονομία και άλλους τομείς και αποτελεί μια παρακαταθήκη για το μέλλον.

Για την Ελλάδα για χρήματα είναι 72 δισ. ευρώ, και θα εκταμιευθούν την επόμενη εξαετία για επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις.


Ο συμβιβασμός


Ο πρωθυπουργός τόνισε πως ήταν γνωστό από την αρχή ότι όλοι έπρεπε να κάνουν συμβιβασμό. Όπως είπε κόπηκαν προγράμματα που ήταν να επιδοτηθούν αφού τελικά η συμφωνία για τις επιδοτήσεις είναι για 390 δισ. ευρώ και όχι τελικά 500 δισ.

Όπως ανέφερε είναι ένα πολύ σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο κάτι που θα επιδιώξει να χρησιμοποιηθεί στην Ελλάδα με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η χρηματοδότηση θα κατευθυνθεί και προς την στήριξη του κόσμου της εργασίας, στη βάση των προγραμμάτων που ήδη εφαρμόζονται

spot_img

latest articles

explore more

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ελλάδα Τώρα