spot_img
10.8 C
London
ΑρχικήWeb TVΜάτι: Ηχητικό ντοκουμέντο – σοκ για την απόπειρα συγκάλυψης της τραγωδίας

Μάτι: Ηχητικό ντοκουμέντο – σοκ για την απόπειρα συγκάλυψης της τραγωδίας

Δύο χρόνια μετά την εθνική τραγωδία στο Μάτι, όπου πέθαναν 102 άνθρωποι από την πυρκαγιά, η εφημερίδα «Καθημερινή» φέρνει στο φως της δημοσιότητας ντοκουμεντα – σοκ για απόπειρα συγκάλυψης εγκληματικών πράξεων.

Η εφημερίδα “Καθημερινή της Κυριακής” παρουσιάζει αποκαλυπτικά στοιχεία από την έρευνα του ανακριτή για όσα συνέβησαν στο Μάτι. Όπως, τα εμπόδια που κάποιοι έχουν προσπαθήσει να βάλουν στην διαδικασία με μοναδικό σκοπό να αποκρύψουν εγκληματικές πράξεις και παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία.

«Θάψε τα στοιχεία»

Παράλληλα, στην ιστοσελίδα της, παρουσιάζεται ένα ηχητικό ντοκουμέντο για την απόπειρα συγκάλυψης. Ο -τότε αρχηγός- του Πυροσβεστικού Σώματος ακούγεται να ζητάει από τον αξιωματικό που έχει αναλάβει την πραγματογνωμοσύνη να θάψει στοιχεία από την έρευνα.

“Εγώ δε σε βάζω ούτε να μπλέξεις ούτε τίποτα. Πέντε πραγματάκια γράψε από την εμπειρία σου. Εάν είναι ελλιπή στοιχεία στα αρχίδια σου. Τι θα σου πει ο Εισαγγελέας; Τίποτα. Αυτά είχα, αυτά βρήκα, αυτά έβαλα” του λέει. Και όλα αυτά, ισχυριζόμενος πως μεταφέρει εντολές από την τότε πολιτική ηγεσία: “Η υπουργός αυτό μου είπε. Κάλεσέ τον και πες του το. Μη γράψει για ευθύνες ανωτέρων. (…) Σε κάλεσα, λοιπόν και στά’ πα. Για να ξυπνήσεις”.

Οι συνέπειες εάν δεν συμμορφωθεί; Δυσμενής μετάθεση και δικαστήρια ως κατηγορούμενος που θα κρατήσουν χρόνια.

«Θα σε σκίσουμε»

“Εάν γράψεις για ευθύνες ανωτέρων σου, όλοι θα μαζευτούμε και θα σε σκίσουμε” του ξεκαθαρίζει. Για να τον πείσει πως οι απειλές γίνονται πράξη, κάνει μια συγκλονιστική αποκάλυψη για το τι κρυβόταν πίσω από δύο παλαιότερες πυρκαγιές στα Κύθηρα και τη Μάνη: Επιχειρησιακές δολοπλοκίες που έχουν βάλει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

spot_img

latest articles

explore more

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ελλάδα Τώρα