spot_img
11.2 C
London
ΑρχικήΚόσμοςΚορονοϊός – Μείωσε σχεδόν κατά δύο χρόνια το προσδόκιμο ζωής σε Αγγλία...

Κορονοϊός – Μείωσε σχεδόν κατά δύο χρόνια το προσδόκιμο ζωής σε Αγγλία και Ουαλία

Kατά 1,7 χρόνια για τις γυναίκες και κατά 1,9 για τους άντρες μειώθηκε το προσδόκιμο ζωής, σε Αγγλία και Ουαλία, λόγω του κορονοϊού, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από την έρευνα, ο κορονοϊός μείωσε το προσδόκιμο ζωής για τις γυναίκες από 83,5 χρόνια το 2019 σε 81,8 χρόνια για εκείνες που γεννήθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2020 και από 79,9 σε 78 χρόνια για τους άνδρες.

Τα τελευταία 50 χρόνια, το προσδόκιμο ζωής στις δύο αυτές περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου είχε βελτιωθεί κατά πολύ, ενώ είχε αρχίσει να πέφτει σιγά – σιγά τα τελευταία 15 χρόνια.

Ωστόσο, η κρίση του κορονοϊού – εξαιτίας της οποίας σημειώθηκαν 54.000 επιπλέον θάνατοι από τα συνηθισμένα επίπεδα – βάζουν το προσδόκιμο ζωής στις περιοχές αυτές σε επίπεδα 2008.

Μάλιστα, πολλοί θάνατοι στο πρώτο μισό της χρονιάς από άλλα αίτια – από αρρώστιες και παθήσεις όπως το Άλτσχαϊμερ, το εγκεφαλικό, ο διαβήτης, το άσθμα, η γρίπη και η πνευμονία – ίσως στην πραγματικότητα προκλήθηκαν από κοροναϊό που δεν είχε διαγνωστεί.

Η έρευνα βασίστηκε σε καταγραφές θανάτων στην Αγγλία και την Ουαλία από τις 2 Μαρτίου έως τα τέλη Ιουνίου.

spot_img

latest articles

explore more

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ελλάδα Τώρα