spot_img
8.5 C
London
ΑρχικήΠολιτικήΚαλαφάτης για Αγία Σοφία: «Προκαλεί ο Ερντογάν»

Καλαφάτης για Αγία Σοφία: «Προκαλεί ο Ερντογάν»

Ύβρις  κατά των χριστιανών η απόφασή του

Πρόκληση  και ύβρη κατά των χριστιανών, χαρακτήρισε ο γραμματέας της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, την απόφαση Ερντογάν  για την Αγία Σοφία.

Μιλώντας στο Θέμα 104,6 και τον Γιάννη Πρετεντέρη, ο κ. Καλαφάτης αναφέρθηκε στις αντιδράσεις της Ελλάδας , λέγοντας ότι πρόκειται για συγκεκριμένες ενέργειες του πρωθυπουργού, οι οποίες δείχνουν  «το ξεκάθαρο μήνυμα που στέλνουμε ως κυβέρνηση και ως εκπρόσωποι του ευρωπαϊκού πολιτισμού».

Τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει ζητήσει από τους Ευρωπαίους λίστα μέτρων.

«Εμείς ζητούμε να υπάρχει ένα αρραγές μέτωπο, να υπάρχει ένα ξεκάθαρο μήνυμα και να καταλάβει η Τουρκία – και το έχει καταλάβει σταθερά –  ότι κινούμαστε σε ένα τρίπτυχο: θιασώτες διεθνούς δικαίου, έχουμε ισχυρούς συμμάχους και απαντούμε αποφασιστικά για να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», τόνισε ο κ. Καλαφάτης.

Σχολιάζοντας τα γεγονότα στον Έβρο, είπε ότι ο πρόεδρος Ερντογάν πήρε εκεί τη δική του απάντηση, αντί να αιφνιδιάσει, αιφνιδιάστηκε και πήρε ένα μήνυμα.

Έκανε λόγο για κλιμάκωση χθες από πλευράς του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με τον τελευταίο να προειδοποιεί και για στρατιωτική υποστήριξη από την ΕΕ απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.

«Αυτό το μήνυμα το οποίο εκπέμπεται είναι της αποφασιστικότητας, που θα λάβει άλλη μορφή» εκτίμησε ο κ. Καλαφάτης και δεν έκρυψε πως «θα θέλαμε πολύ πιο δυναμική αντίδραση της Ευρώπης από τα ζητήματα αυτά».

Στην κατεύθυνση αυτή, ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ χαρακτήρισε υποτονικές  τις αντιδράσεις της Ρωσίας, συμπεραίνοντας πως «υπάρχουν σχεδιασμοί συγκεκριμένοι που υπηρετούνται από τα κράτη – μέλη και πολλές φορές και από τα γεγονότα».

«Όταν θα βγουν τα μηνύματα από πλευράς ΕΕ, θα είναι ξεκάθαρα και θα θα πονάνε την Τουρκία», κατέληξε ο κ. Καλαφάτης.

spot_img

latest articles

explore more

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ελλάδα Τώρα