spot_img
18.2 C
London
ΑρχικήΚόσμοςΤο lockdown στο Βελιγράδι απέσυρε ο Σέρβος πρόεδρος μετά την “πολιορκία”

Το lockdown στο Βελιγράδι απέσυρε ο Σέρβος πρόεδρος μετά την “πολιορκία”

Tην απόφαση για γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας το Σαββατοκύριακο στο Βελιγράδι, αποσύρει  ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Η απαγόρευση είχε ανακοινωθεί χθες, Τρίτη, στη Σερβία, όπου σημειώθηκαν άγρια επεισόδια αργά το βράδυ έξω από το Κοινοβούλιο.

Σε διάγγελμα του ο Βούτσιτς τόνισε ότι στη συνάντηση που είχε με την πρωθυπουργό και τα μέλη της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας αποφασίστηκε να μην επιβληθεί  lockdown στο Βελιγράδι, αλλά να εφαρμοστούν κάποια περιοριστικά μέτρα τα οποία θα ανακοινωθούν αύριο από την κυβέρνηση.

Υπογράμμισε ότι ο ίδιος, στη συνάντηση αυτή, υποστήριξε την επιβολή σκληρών μέτρων , ωστόσο, πρόσθεσε ότι δεν βρήκε κατανόηση.

Αναφερόμενος στην επιδημιολογική κατάσταση ο Σέρβος πρόεδρος είπε ότι η σημερινή ημέρα είναι πιο δύσκολη από τη χθεσινή .

Ειδικότερα, το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 350 νέα κρούσματα, ενώ 11 ασθενείς κατέληξαν. Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 111 ασθενείς.

«Δεν έχουμε ούτε μία ελεύθερη κλίνη στα νοσοκομεία», είπε ο Βούτσιτς.

Κάλεσε τον κόσμο να μην βγαίνει να διαδηλώνει, όχι  γιατί φοβάται τις διαδηλώσεις, αλλά γιατί υπάρχει κίνδυνος διάδοσης της νόσου.

Χαρακτήρισε πολιτική βία τα χθεσινοβραδινά επεισόδια και πρόσθεσε ότι η κατάσταση με το κορονοϊό ήταν πρόφαση για τη συγκέντρωση που διοργανώθηκε – όπως είπε – «από ακροδεξιά στοιχεία και φασιστικές οργανώσεις».

spot_img

latest articles

explore more

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ελλάδα Τώρα