spot_img
13.1 C
London
ΑρχικήΚόσμοςΚορωνοϊός ΗΠΑ: Πάνω από 50.000 κρούσματα σε μία ημέρα

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Πάνω από 50.000 κρούσματα σε μία ημέρα

Κορωνοϊός ΗΠΑ: 52.898 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν στις ΗΠΑ τις προηγούμενες 24 ώρες σημειώνοντας ρεκόρ και δείχνοντας πως η χώρα μπήκε σε νέα φάση έξαρσης.

Αυτά τα νέα κρούσματα ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό στις ΗΠΑ σε σχεδόν 2,7 εκατομμύρια. Ο αριθμός των νέων θανάτων μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο ανήλθε σε 706. Συνολικά 128.028 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή εξαιτίας της Covid-19.

Αυξάνονται ξανά οι νοσηλευόμενοι


Ο αριθμός των τελευταίων εντοπισμένων κρουσμάτων στη χώρα είναι υψηλότερος από ποτέ, ενώ αυξάνεται και ο αριθμός των νοσηλευομένων σε πολλές περιοχές όπως το Χιούστον (Τέξας) και το Φοίνιξ (Αριζόνα).

Χθες Τετάρτη, το Τέξας έσπασε το ρεκόρ νέων κρουσμάτων σε 24 ώρες, καταγράφοντας 8.076 νέες μολύνσεις, σχεδόν 1.000 περισσότερες από την προηγούμενη ημέρα.


“Κλειδώνει” και πάλι η Καλιφόρνια

Εξαιτίας αυτής της έξαρσης μετάδοσης της νόσου, ορισμένες πολιτείες αναγκάζονται να αναστείλουν την πορεία άρσης των περιορισμών.


Οι δραστηριότητες στους εσωτερικούς χώρους των εστιατορίων θα απαγορευτούν, οι κινηματογραφικές αίθουσες και άλλες εγκαταστάσεις θα μείνουν κλειστές στο μεγαλύτερο μέρος της Καλιφόρνια για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες.

Όλα τα μπαρ και οι μπυραρίες, είτε σε εσωτερικό χώρο είτε σε εξωτερικό, πρέπει επίσης να κλείσουν σε 19 κομητείες όπου κατοικεί το 70% του πληθυσμού, δήλωσε ο Νιούσομ.


Καλιφόρνια: 110 νεκροί σε ένα 24ωρο


Το τελευταίο 24ωρο 110 άνθρωποι πέθαναν στην Καλιφόρνια, δήλωσε ο κυβερνήτης.

Η διαταγή αφορά μερικές από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές, όπως οι κομητείες του Λος ‘Αντζελες και του ‘Οραντζ, καθώς και η πρωτεύουσα της πολιτείας, το Σακραμέντο.

Η Φλόριντα, το Τέξας και άλλες πολιτείες καταγράφουν επίσης αύξηση των κρουσμάτων και των νοσοκομειακών νοσηλειών λόγω της Covid-19.

spot_img

latest articles

explore more

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ελλάδα Τώρα