spot_img
12.8 C
London
ΑρχικήΟικονομίαΟΔΔΗΧ: Νέα έξοδος στις αγορές με 30ετές ομόλογο

ΟΔΔΗΧ: Νέα έξοδος στις αγορές με 30ετές ομόλογο

Στις αγορές με έκδοση 30ετους ομολόγου προετοιμάζεται να βγει η Ελλάδα, όπως ανακοινώθηκε από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.

Η έκδοση αναμένεται στο αμέσως προσεχές διάστημα σε συνάρτηση με τις εξελίξεις στις αγορές.

Της νέας έκδοσης έχουν προηγηθεί η νέα αναβάθμιση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας σε θετικές από τη Standard and Poor’s, η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 1,9% του ΑΕΠ πέρυσι έναντι στόχου για 1,1% αλλά και η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε νέα πρόωρη αποπληρωμή δανείων ύψους 5 δισ. ευρώ.

Η S&P στην ανάλυσή της την περασμένη Παρασκευή, όπου αναβάθμισε το outlook της ελληνικής οικονομίας, εξηγούσε πως οι θετικές προοπτικές αντανακλούν την προσδοκία της ότι το αυστηρό δημοσιονομικό καθεστώς θα συνεχίσει να μειώνει το δημόσιο χρέος, ενώ η ανάπτυξη αναμένεται ότι θα εξακολουθήσει να υπερβαίνει αυτή της Ευρωζώνης.

«Θα μπορούσαμε να αναβαθμίσουμε τις αξιολογήσεις στους επόμενους 24 μήνες, αν ο λόγος του καθαρού δημόσιου χρέους της Ελλάδας προς το ΑΕΠ υποχωρήσει περαιτέρω για να προσεγγίσει τα επίπεδα άλλων χωρών. Πιστεύουμε ότι οι Αρχές θα μπορούσαν να το επιτύχουν αυτό μέσω ενός συνδυασμού διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, της πλήρους αξιοποίησης των μεγάλων πόρων του προγράμματος NextGenerationEU και στερεών δημοσιονομικών πλεονασμάτων για μια μακρά περίοδο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο οίκος. 

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα