spot_img
14.5 C
London
ΑρχικήΕλλάδαΟκτώ μέρες χωρίς πόσιμο νερό στον Βόλο, σκόνη παντού και διαλυμένοι δρόμοι

Οκτώ μέρες χωρίς πόσιμο νερό στον Βόλο, σκόνη παντού και διαλυμένοι δρόμοι

Για όγδοη ημέρα συνεχίζεται ο Γολγοθάς για τους κατοίκους της Μαγνησίας μετά την καταστροφή που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel. Η επαναφορά στην κανονικότητα για τον Βόλο και όλο το νομό δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Η έλλειψη καθαρού πόσιμου νερού, η σκόνη που καλύπτει την πόλη, το διαλυμένο οδικό δίκτυο και η μη πρόσβαση ακόμη σε αρκετές περιοχές αποτυπώνουν το μέγεθος των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες και το σπάσιμο πολλών χειμάρρων.

Η μη υδροδότηση της πόλης του Βόλου με πόσιμο νερό είναι το μέγιστο πρόβλημα που απασχολεί πλέον τις Αρχές και κυρίως τους κατοίκους, αφού οι ειδικοί της ΕΥΔΑΠ που ήρθαν από την Αθήνα επεσήμαναν ότι έχει καταστραφεί το μεγαλύτερο μέρος του υδροδοτικού δικτύου και ότι η μόνη λύση είναι η εγκατάσταση ενός ταχυδιυλιστηρίου που θα διανέμει πόσιμο νερό στην πόλη.

Από την άλλη πλευρά η ΔΕΥΑ Μείζονος Βόλου δια του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, ανακοίνωσε ότι το πρόβλημα θα ξεπεραστεί σε 15-20 ημέρες και προς το παρόν υδροδοτεί μέρος της πόλης του Βόλου με μη πόσιμο νερό με ωράριο και εναλλαγές στις συνοικίες ώστε να εξυπηρετούνται τα νοικοκυριά με νερό μόνο για οικιακή χρήση.

Σπίτια και δρόμοι παραμένουν θαμμένα στη λάσπη

Παράλληλα τα συνεργεία καθαρισμού του Δήμου Βόλου εργάζονται νυχθημερόν και πλένουν δρόμους και πλατείες με μηχανήματα υψηλής πίεσης για να απομακρύνουν την λάσπη και να δοθούν στην κυκλοφορία σε κανονικές συνθήκες οι κεντρικές λεωφόροι και οι νευραλγικές οδικές αρτηρίες μέσα στην πόλη.

Ταυτόχρονα συνεχίζεται ο αγώνας για χιλιάδες νοικοκυριά να καθαρίσουν τα σπίτια τους από τη λάσπη που κάλυψε ολόκληρες συνοικίες γύρω από τον χείμαρρο Κραυσίδωνα, όπως το Παλιό Λιμεναρχείο, τα Παλαιά, την Παπαδιαμάντη, τον Άγιο Παντελεήμονα και τη Νεάπολη.

Με το πέρασμα των ημερών αποκαλύπτεται και το μέγεθος της καταστροφής σε εκατοντάδες επιχειρήσεις που πνίγονται στη λάσπη όπως ξενοδοχεία, εκθέσεις αυτοκινήτων, εταιρείες μεταφορών, μεγάλα καταστήματα, επιχειρήσεις εστίασης, σούπερ μάρκετ και φυσικά χιλιάδες σπίτια.

Πλήρως κατεστραμμένο είναι το σχολικό συγκρότημα των 1ου και 4ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας και του 1ου Δημόσιου ΙΕΚ Βόλου. Όχι μόνο οι κτιριακές εγκαταστάσεις, αλλά και το εσωτερικό, με τον τεχνολογικό εξοπλισμό και τα εργαστήρια.

Τραγική η κατάσταση στο Πήλιο – Αδύνατη η πρόσβαση σε πολλά χωριά

Στο Πήλιο η κατάσταση είναι τραγική τόσο στο Ανατολικό, όσο και Νότιο Πήλιο αφού είναι σχεδόν αδύνατη η πρόσβαση σε Ζαγορά, Πουρί, Χορευτό, Μακρυρράχη, Μούρεσι, Ανήλιο, Αγιο Δημήτριο, Ξουρίχτι, Ανάληψη αφού έχουν πέσει γέφυρες και σε πολλά σημεία έχει χαθεί το οδόστρωμα. Στο Νότιο Πήλιο αποκαταστάθηκε η οδική σύνδεση Μηλίνας-Τρίκερι και Βόλου Μηλίνας με την τοποθέτηση στρατιωτικής γέφυρας Belley κοντά στα Καλά Νερά ,αλλά είναι μεγάλες οι καταστροφές στο Μικρό, τον Πλατανιά και τον Κατηγιώργη όπου ακόμη δεν υπάρχει οδική πρόσβαση.

Από την πλευρά του το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου με ανακοινώσεις του εφιστά την προσοχή σε όσα σκάφη κινούνται εντός του Παγασητικού διότι από τη θεομηνία και τις πλημμύρες οι χείμαρροι που εκβάλλουν σ΄ αυτόν, κατέβασαν από τις πλαγιές των βουνών τεράστιες ποσότητες φερτών υλών και μεγάλους κορμούς δένδρων που επιπλέουν στη θάλασσα και μπορεί να προκαλέσουν ζημιές σε περίπτωση πρόσκρουσης.

Χαρακτηριστική εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στο Παγασητικό είναι ότι όλες οι ακτές είναι γεμάτες με τεράστιες ποσότητες φερτών υλών που τις ξεβράζει η θάλασσα.

Πηγή: ΑΠΕ

spot_img

latest articles

explore more

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ελλάδα Τώρα