spot_img
5.7 C
London
ΑρχικήΚόσμοςΤζο Μπάιντεν: Δεν βρέθηκαν διαβαθμισμένα έγγραφα στο σπίτι του

Τζο Μπάιντεν: Δεν βρέθηκαν διαβαθμισμένα έγγραφα στο σπίτι του

Κανένα διαβαθισμένο έγγραφο δεν βρέθηκε κατά την έρευνα που διενήργησαν σήμερα, Τετάρτη πράκτορες του FBI στην εξοχική κατοικία του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν στο Ρίχομποθ του Ντέλαγουερ, ανακοίνωσε ο προσωπικός δικηγόρος του.

Η επιχείρηση αυτή ξεκίνησε στις 8:30 το πρωί και κράτησε τρεισήμισι ώρες. Έγινε «σε συντονισμό και με τη συνεργασία» των νομικών εκπροσώπων του Δημοκρατικού προέδρου με την ομοσπονδιακή αστυνομία, όπως δήλωσε ο Μπομπ Μπάουερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην κηδεία του Τάιρ Νίκολς η Καμάλα Χάρις

Μολονότι δεν βρέθηκαν έγγραφα που να φέρουν τον χαρακτηρισμό «απόρρητο», οι ομοσπονδιακοί αστυνομικοί πήραν μαζί τους για να εξετάσουν «κάποιο υλικό και χειρόγραφα σημειώματα που φαίνεται ότι σχετίζονται με την εποχή που ο Μπάιντεν ήταν αντιπρόεδρος» του Μπαράκ Ομπάμα (2009-17), πρόσθεσε ο δικηγόρος στην ανακοίνωσή του.

Τι ερευνά το υπουργείο Δικαιοσύνης

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ερευνά την ανακάλυψη διαβαθμισμένων εγγράφων σε ιδιωτικό γραφείο σε δεξαμενή σκέψης στην Ουάσινγκτον, το οποίο ο Μπάιντεν είχε χρησιμοποιήσει όσο ήταν ιδιώτης, και στην κατοικία του στο Γουίλμινγκτον του Ντελαγουέαρ και γι’ αυτό  γίνονται έρευνες και σε  άλλες τοποθεσίες που συνδέονται με τον πρόεδρο.

Μάλιστα, η έρευνα της Τετάρτης στο σπίτι του στο Ρεχόμποθ είναι η πρώτη δημόσια γνωστή φορά που το FBI διεξάγει έρευνα εκεί. Ο δικηγόρος του Μπάιντεν, Μπομπ Μπάουερ, είχε δηλώσει προηγουμένως ότι οι προσωπικοί δικηγόροι του προέδρου στις 11 Ιανουαρίου διεξήγαγαν έρευνα στο σπίτι του Ρεχόμποθ και στην κατοικία του Γουίλμινγκτον.

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα