spot_img
9.2 C
London
ΑρχικήΑθλητικάΟλυμπιακός: Πανευρωπαϊκή αποθέωση για τον Θρύλο του Μπαρτζώκα

Ολυμπιακός: Πανευρωπαϊκή αποθέωση για τον Θρύλο του Μπαρτζώκα

Έχοντας ξεπεράσει πλέον τα μισά της σεζόν στη Euroleague εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως ο Ολυμπιακός παίζει με διαφορά το καλύτερο μπάσκετ. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει καταφέρει να… τρελάνει όλη την Ευρώπη πραγματοποιώντας μεγάλες εμφανίσει τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας. Προκαλώντας αίσθηση σε κάθε πέρασμά τους από τα ευρωπαϊκά παρκέ.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν καταφέρει το τελευταίο διάστημα όχι μόνο να βρίσκονται μέσα στην τετράδα, αλλά να είναι στην κορυφή της βαθμολογίας. Πέρσι π.χ. τερμάτισε στη δεύτερη θέση, συνεπώς δείχνει πως έχει γίνει ακόμα καλύτερος. Πως είχε ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης και πως μπορεί να διεκδικήσει άνετα την πρώτη θέση σε αυτόν τον μαραθώνιο αγώνων της Euroleague.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ολυμπιακός: Η ηγετική ομιλία του Μπαρτζώκα μετά τη νίκη κόντρα στη Φενέρ (vid)

Ο Ολυμπιακός διαθέτει την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα στη διοργάνωση σε μέσους όρους, ενώ μοιράζει και τις περισσότερες ασίστ. Δεν είναι αυτό το ζήτημα. Οι αριθμοί δείχνουν το ένα μέρος του πόσο καλή είναι μια ομάδα. Το άλλο το δείχνει ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται από τους αντιπάλους της. Και σε αυτό οι Πειραιώτες είναι πάλι… πρώτοι.

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι αντίπαλοι προπονητές έχουν υποκλιθεί σε αυτό που έχει χτίσει ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Που έχουν βγάλει το… καπέλο στον Έλληνα τεχνικό, ο οποίος με μόλις 8,5 εκατομμύρια μπάτζετ έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα σύνολο που κανείς δεν θέλει να αντιμετωπίσει. Και ιδού μερικά από τα παραδείγματα.

«Είπα σήμερα στους παίκτες μου ότι ο Ολυμπιακός είναι παράδειγμα για εμάς. Ο Ολυμπιακός δεν σου χαρίζεται. Όχι. Είδαμε πολλά παιχνίδια τους και δεν σου χαρίζουν τίποτα. Κι αν θέλουμε να καταφέρουμε κάτι φέτος θα πρέπει κι εμείς να σταματήσουμε τα… δώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Μάλιστα ο Λιθουανός είχε δηλώσει και μετά την ήττα της Μπαρτσελόνα στην Ισπανία από τους Πειραιώτες: «Ομάδα για Final 4, παίζει με καρδιά».

Χθες (31/1) ο Ολυμπιακός διέλυσε τη Φενέρμπαχτσε μέσα στην Τουρκία. Και ο Δημήτρης Ιτούδης δεν μπορούσε παρά να υποκλιθεί στην ανωτερότητά του: «Έχουμε πολύ δρόμο για να φτάσουμε στο επίπεδο του Ολυμπιακού». Ο Έλληνας τεχνικός είχε αναφερθεί με παρόμοια λόγια και μετά την ήττα της ομάδας του στο ΣΕΦ: «Φανταστική ομάδα ο Ολυμπιακός, χτίζεται εδώ και τρία χρόνια».

Ο Κάζις Μακσβίτις της Ζάλγκιρις Κάουνας είχε να πει μερικά πολύ καλά λόγια για τους «ερυθρόλευκους»: «Φαβορί για το Final 4 o Oλυμπιακός κι ας μην έχει υπερδιαστημικά ονόματα», ενώ σε άλλες του δηλώσεις είχε τονίσει πως: «Ο Ολυμπιακός παίζει το καλύτερο μπάσκετ». Μετά την ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης στο ΣΕΦ ο Τσους Ματέο δεν έκρυψε τον θαυμασμό του προς το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα: «Ο Ολυμπιακός είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Euroleague».

Η Μονακό νίκησε δύο φορές φέτος τον Ολυμπιακό, ενώ οι δύο ομάδες μας έχουν προσφέρει ουκ ολίγα μεγάλα ματς και μία από τις καλύτερες σειρές πλέι-οφ στη Euroleague. Ο Σάσα Ομπράντοβιτς είχε μόνο καλά λόγια να πει: «Είναι μια ομάδα που παίζει πολύ καλά. Στα πρόσφατα παιχνίδια τους κυριαρχούν στο γήπεδο και ορισμένες φορές είναι εκθαμβωτικοί!».

Όταν λοιπόν «υποχρεώνεις» μέχρι και τους… εχθρούς να υποκλιθούν, τότε μάλλον κάτι έχεις κάνει πολύ καλά. Κι αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο παράσημο του φετινού Ολυμπιακού. Αυτό που μένει να δούμε μέχρι το φινάλε, είναι αν έχει ταβάνι και ποιο είναι αυτό…

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα