spot_img
11.5 C
London
ΑρχικήΑθλητικάΜαρκ Τερ Στέγκεν: Ο καλός Γερμανός της Μπάρτσα φορά γάντια τίτλου

Μαρκ Τερ Στέγκεν: Ο καλός Γερμανός της Μπάρτσα φορά γάντια τίτλου

Στην περίφημη εποχή του Λιονέλ Μέσι η Μπαρτσελόνα είχε πάντα ένα συγκεκριμένο μίνιμουμ. Ακόμη και στις σεζόν που δεν την ξεχώριζες ως την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης, την κρατούσες δεδομένα σε εκείνη την ιδιαίτερη προσωπική λίστα: Σταθερά ανάμεσα σε εκείνες που θες να πληρώσεις εισιτήριο για να τη δεις. Έστω μια συνδρομή στη τηλεόραση για να μην τη χάνεις από τα μάτια σου…

Για τη χαρά του παιχνιδιού. Για τις στιγμές…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπαρτσελόνα – Χετάφε 1-0: Δύσκολη νίκη των «μπλαουγκράνα»

Πάνε κοντά δυόμισι χρόνια από τότε που ο Αργεντινός mega-star δεν μένει πια εκεί. Και είναι δυόμισι δύσκολα χρόνια για τους Καταλανούς που ακόμη αναζητούν τη χαμένη τους ταυτότητα μαζί με τον τρόπο να κερδίζουν. Έχουν περάσει από σαράντα κύματα εντός και εκτός συνόρων ως ότου να καταλήξουν σε κάτι που μπορεί να βγάζει νόημα. Και ήδη δοκίμασαν πολλά. Ακόμη και να γίνουν μια ομάδα που ο «σημαντικότερος» για εκείνη θα είναι ο τερματοφύλακας της!

Ναι, μην απορείτε καθόλου. Την Κυριακή το βράδυ η 1-0 νίκη επί της Χετάφε ήταν η δωδέκατη στη La Liga δίχως παθητικό. Και συνολικά το 13ο ματς στο πρωτάθλημα με τα δίχτυα του Μαρκ Τερ Στέγκεν άθικτα: 13 στα 17 παιχνίδια. Δεν μπορείς και δεν το λες σύμπτωση… Γιατί δεν είναι.

Έχει μόλις 6 γκολ παθητικό στο φετινό μαραθώνιο η ομάδα του Τσάβι. Η Ρεάλ που ακολουθεί τρεις βαθμούς μακριά έχει δεχτεί 16. Η διαφορά είναι μεγαλύτερη από ότι φαίνεται.

Αυτό το αμυντικό +10 δεν οφείλεται μόνο στην καλή της τακτοποίηση πίσω από τη μπάλα αλλά και στην αδιανόητη σεζόν του 30χρονου πορτιέρο της. Την Κυριακή είπε «όχι» σε δύο τετ α τετ στο πρώτο μισό. Πριν από μια εβδομάδα υπέγραψε την κατάκτηση του Σούπερ Καπ

«Βλέπουμε τον καλύτερο Τερ Στέγκεν. Δεν είναι απλά ένας σπουδαίος τερματοφύλακας. Είναι ηγέτης μας» αποθέωσε ο Τσάβι τον διεθνή πορτιέρο που από την 1η του έτους προστέθηκε στη λίστα με τους αρχηγούς. Δικαιολογείται από τα 9 χρόνια παραμονής στο Καμπ Νου. Κυρίως όμως από τις καταπληκτικές φετινές του εμφανίσεις. Από το βήμα προς τα εμπρός που έκανε αποτελώντας την έμπνευση και για τους υπόλοιπους.

Ο Γερμανός δέχεται ένα γκολ κάθε 255΄ στο πρωτάθλημα. Δηλαδή ένα κάθε 2,83 παιχνίδια. Εννοείτε πως προηγείται στη σχετική ευρωπαϊκή λίστα. Ο τερματοφύλακας της χρονιάς, στην ομάδα που έπειτα από χρόνια επιστρέφει στο προσκήνιο για τον τίτλο.

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα