spot_img
5.3 C
London
ΑρχικήΟικονομίαΤζορτζ Σόρος: Επενδύει στον… Έλον Μασκ

Τζορτζ Σόρος: Επενδύει στον… Έλον Μασκ

Μπορεί οι αυτοκινητοβιομηχανίες να ανταγωνίζονται για το ποια θα ηγηθεί στο νέο κεφάλαιο που ονομάζεται ηλεκτροκίνηση, ωστόσο ο Τζορτζ Σόρος φαίνεται ότι έχει ήδη επιλέξει τους νικητές του κλάδου.

Ο εμβληματικός επενδυτής, ο οποίος μέχρι στιγμής προτιμούσε να επενδύει σε νεοφυείς επιχειρήσεις όπως η Lucid και η Rivian, μόλις προσάρμοσε τη στρατηγική του, επιλέγοντας να βάλει τις «μάρκες» του στην Tesla, τον παγκόσμιο ηγέτη στον κλάδο με επικεφαλής τον Έλον Μασκ, και στην Ford με διευθύνοντα σύμβουλο τον Τζιμ Φάρλεϊ.

Διαβάστες επίσης: Πώς Μπέζος, Σόρος, Μασκ απέφευγαν τη φορολογία εμφανίζοντας… τεράστιες απώλειες

Πράγματι, η εταιρεία Soros Fund Management μόλις αποκάλυψε ότι απέκτησε 29.883 μετοχές της Tesla, σύμφωνα με ένα κανονιστικό έγγραφο που κατατέθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις 12 Αυγούστου, αναφέροντας τις συμμετοχές της σε μετοχές που διαπραγματεύονται στις ΗΠΑ από τις 30 Ιουνίου.

Αυτό το μερίδιο της Tesla αποτιμάται σε κάτι περισσότερο από 20,1 εκατομμύρια δολάρια στις 30 Ιουνίου. Όμως η αξία του έχει ήδη αυξηθεί από τότε, καθώς η μετοχή της Tesla έχει εκτιναχθεί σχεδόν 34% από τις 30 Ιουνίου.

Είναι η πρώτη φορά που ο Σόρος επενδύει στην Tesla.

Ο Σόρος έχει μια έκπληξη

Αυτό που προκαλεί έκπληξη, ωστόσο, είναι ότι αν ο Σόρος πιστεύει στον Μασκ και την Tesla, έχει στοιχηματίσει και στο Twitter, το οποίο επί του παρόντος βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με τον μεγιστάνα της τεχνολογίας, ο οποίος απέσυρε την προσφορά του ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για αγορά του ιστότοπου microblogging. Η δίκη που θα διαρκέσει πέντε ημέρες έχει προγραμματιστεί για τις 17 Οκτωβρίου.

Επίσης, η Soros Fund Management αγόρασε 29,5 εκατομμύρια μετοχές της Ford.

Οι χρηματιστηριακοί κανονισμοί απαιτούν από τους διαχειριστές κεφαλαίων με μετοχές των ΗΠΑ άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων να υποβάλουν ένα έγγραφο, γνωστό ως 13F, εντός 45 ημερών από το τέλος του τριμήνου για να καταχωρίσουν τις συμμετοχές τους σε μετοχές που διαπραγματεύονται σε χρηματιστήρια των ΗΠΑ.

Η αξία του χαρτοφυλακίου μετοχών του Soros στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 5,3% σε τρίμηνο σε 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Το Soros Fund Management είναι ένα οικογενειακό γραφείο που διαχειρίζεται δημόσια και ιδιωτικά κεφάλαια.

Ο Σόρος, του οποίου η καθαρή περιουσία εκτιμάται στα 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια στις 12 Αυγούστου σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, είναι γνωστός για τη διοχέτευση χρημάτων σε φιλανθρωπικές προσπάθειες. Τα περισσότερα από τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας του ανήκουν στο Open Society Foundations, το οποίο υποστηρίζει «άτομα σε όλο τον κόσμο που εργάζονται για τη δικαιοσύνη, την ισότητα και την ελεύθερη έκφραση».

Πηγή: ΟΤ

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα