spot_img
12.6 C
London
ΑρχικήΒρετανία: Το μεγαλύτερο σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης 1.400 παιδιών

Βρετανία: Το μεγαλύτερο σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης 1.400 παιδιών

Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το μεγαλύτερο σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης χιλιάδων παιδιών στην πόλη Ρόδεραμ της Βρετανίας.

Σύμφωνα με την  Daily Mail, αστυνομικοί έκαναν τα στραβά μάτια για 30 χρόνια στην οργανωμένη σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση παιδιών γνωστή με το όνομα «Rotherham child sexual exploitation scandal». Μετρημένοι στα δάχτυλα αστυνομικοί παραιτήθηκαν, κανένας όμως ούτε απολύθηκε ούτε πέρασε ποτέ το κατώφλι της φυλακής για το έγκλημα της παράβασης καθήκοντος και της αποσιώπησης  τόσων εγκλημάτων.

Η έρευνα που κράτησε οκτώ χρόνια και κόστισε 6 εκατομμύρια λίρες – διαπίστωσε ότι οι αστυνομικοί στο Νότιο Γιορκσάιρ «απέτυχαν να προστατεύσουν τα ευάλωτα παιδιά».

Συνολικά 47 νυν και πρώην αξιωματικοί ερευνήθηκαν από το Ανεξάρτητο Γραφείο Αστυνομικής Συμπεριφοράς (IOPC), αλλά κανένας δεν απολύθηκε.

Όπως έχει αποδειχθεί η Αστυνομία, οι Κοινωνικές Υπηρεσίες και οι Αρχές της μικρής πόλης Ρόδεραμ αλλά και ολόκληρου του Γιόρκσαιρ της Μεγάλης Βρετανίας, σφύριζαν αδιάφορα σε συνεχείς καταγγελίες για σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση παιδιών και εφήβων από άνδρες Πακιστανικής καταγωγής στην πόλη τους για πάνω από 30 χρόνια.

Η πρώτη ομαδική καταδίκη ήρθε μόλις το 2010

Τα αποδεικτικά στοιχεία της σεξουαλικής κακοποίησης  αναφέρθηκαν για πρώτη φορά, στις Αρχές την δεκαετία του 1990, όταν οι διευθυντές  δομών παιδικής φροντίδας ερεύνησαν αναφορές ότι τα παιδιά, που ήταν υπό τη φροντίδα τους παραλαμβάνονταν από οδηγούς ταξί ως επί το πλείστον Πακιστανικής καταγωγής. Η Αστυνομία αδιαφόρησε. Τουλάχιστον από το 2001, πολλές αναφορές  στην Αστυνομία και το Δημοτικό Συμβούλιο του Ρόδεραμ αποκάλυπταν και ονοματεπώνυμα φερόμενων δραστών- αρκετοί από μία μεγάλη οικογένεια.

Η πρώτη ομαδική καταδίκη ήρθε μόλις το 2010, όταν πέντε Πακιστανοί άνδρες  (με Βρετανική υπηκοότητα λόγω Κοινοπολιτείας) καταδικάστηκαν για σεξουαλικά αδικήματα κατά κοριτσιών ηλικίας 12–16 ετών. Ο Άντριου Νόρφολκ των The Times του Λονδίνου  αποκάλυψε το θέμα της κάλυψης των βιαστών από τις Αρχές , αναφέροντας το 2012  ότι η κακοποίηση στην πόλη ήταν ευρέως διαδεδομένη και ότι η Αστυνομία και το Δημοτικό Συμβούλιο το γνώριζαν για πάνω από δέκα χρόνια.

Μετά από πολλά άρθρα του Νόρφολκ, το Συμβούλιο του  Ρόδεραμ ανέθεσε μια ανεξάρτητη έρευνα με επικεφαλής την καθηγήτρια Αλέξις Τζέι.

Τον Αύγουστο του 2014 η έκθεση Τζέι κατέληξε στο συμπέρασμα ότι περίπου 1.400 παιδιά είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά στο Ρόδεραμ μεταξύ 1997 και 2013, κυρίως από Πακιστανούς άνδρες. Τα περισσότερα ήταν λευκά κορίτσια από την Βρετανία.  Τα κορίτσια με Ασιατικές ρίζες στο Ρόδεραμ υπέστησαν επίσης  σεξουαλική κακοποίηση αλλά ο φόβος της ντροπής και  των συνεπειών από τις οικογένειές τους τα έκανε να διστάζουν να αναφέρουν την κακοποίησή τους στις Αρχές.

Πώς τα κακοποιούσαν

Οδηγοί ταξί Πακιστανικής καταγωγής έπαιρναν τα παιδιά για σεξ από ιδρύματα και σχολεία, απειλώντας να βιάσουν τις μητέρες και τις μικρότερες αδερφές τους και στη συνέχεια τα διακινούσαν σε άλλες πόλεις όπου παραδίδονταν σε άλλους άντρες. Τα ανάγκαζαν σε σεξ με μέλη της συμμορίας, τα έβαζαν να παρακολουθούν βιασμούς. Υπήρξαν και εγκυμοσύνες και μάλιστα στην ηλικία των 12 ετών.

Οι δράστες μάζευαν προσωπικές πληροφορίες για τα κορίτσια και τις οικογένειές τους για να τα απειλούν. Ετσι, τα παιδιά πίστευαν ότι ο μόνος τρόπος για να κρατήσουν τις οικογένειές τους ασφαλείς ήταν να συνεργαστούν με τους βιαστές τους.

«Ήταν ένα απόλυτο τέρας»

Ένα από τα θύματα είναι η Sammy Woodhouse, η οποία λέει ότι ο βιαστής της την αντιμετώπιζε σαν «πτώμα σε πλάκα νεκροτομείου» και τον χαρακτήρισε «απόλυτο τέρας».

Κακοποιήθηκε σεξουαλικά όταν ήταν 14 ετών από τον αρχηγό της συμμορίας Arshid ‘Ash’ Hussain.

Η Sammy Woodhouse / Φωτό από Daily Mail

Υπέστη φρικτή κακοποίηση, βιασμούς, επιθέσεις και εξαναγκασμό με απειλές από τον Hussain, ενώ το 1999, σε ηλικία 15 ετών, η Sammy έμεινε έγκυος στο μωρό του 25χρονου βιαστή της.

‘Ήμουν λίγο πολύ η κούκλα του σεξ, ήταν ένα απόλυτο τέρας. Ένιωθα σαν ένα πτώμα σε μια πλάκα σε ένα νεκροτομείο», είπε η Sammy, στην εκπομπή Survivors του Crime and Investigation.

Ο Hussain ήταν μέλος μιας συμμορίας στο Rotherham του South Yorkshire, η οποία μαζί με πολλές άλλες ομάδες κακοποίησε πάνω από 1.000 παιδιά μεταξύ 1997 και 2013. Το 2016 φυλακίστηκε για 35 χρόνια για 23 αδικήματα που αφορούσαν εννέα γυναίκες, μεταξύ των οποίων και η Sammy.

Η ώρα της Δικαιοσύνης

Η αστυνομία του Γιόρκσαιρ  τον Αύγουστο του 2013 ξεκίνησε έρευνα. Ως αποτέλεσμα, έξι άνδρες και δύο γυναίκες δικάστηκαν στις 10 Δεκεμβρίου 2015 εκ των οποίων τέσσερις ήταν μέλη της οικογένειας Hussain, τρία αδέρφια και ο θείος τους.

Τον Σεπτέμβριο 2016  άλλοι οκτώ άνδρες δικάστηκαν και καταδικάστηκαν, ανάμεσά τους κι ένας τέταρτος αδελφός της οικογένειας Hussain που καταδικάσθηκε σε 19 χρόνια κάθειρξη για τέσσερις κατηγορίες βιασμού ενός 13χρονου κοριτσιού. Η οικογένεια του κοριτσιού είχε αναφέρει τους βιασμούς εστην Αστυνομία, τον βουλευτή τους και τον Ντέιβιντ Μπλάνκετ,  τον υπουργό Εσωτερικών, χωρίς αποτέλεσμα.

Η κοπέλα είπε στο δικαστήριο ότι είχε βιαστεί πολλές φορές από την ηλικία των 13, την πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2002 από εννέα άνδρες που έβγαλαν φωτογραφίες. Σε μια άλλη περίπτωση ήταν κλειδωμένη σε ένα δωμάτιο, ενώ οι υπόλοιποι άντρες περίμεναν τη σειρά τους. Τον Απρίλιο του 2003, όταν ήταν 13 ετών, μίλησε στη μητέρα της, η οποία ειδοποίησε την αστυνομία. Η αστυνομία πήρε τα ρούχα της και στη συνέχεια τηλεφώνησε δύο μέρες αργότερα για να πει ότι τα είχε χάσει. Στην οικογένεια εστάλη αποζημίωση 140 λιρών για τα ρούχα και  την συμβούλεψαν να εγκαταλείψει την υπόθεση. Μη μπορώντας να βρουν κάποιον να τους βοηθήσει, πούλησαν την επιχείρησή τους το 2005 και μετακόμισαν στην Ισπανία.

googletag.cmd.push(function() {
googletag.display(‘300x250_middle’)
})
Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Όταν η Μαρία Καρρά αποκαλούσε τον Γιώργο Τράγκα «τρελό»

Latest News

26/06/2022 12:36

Βρετανία: Το μεγαλύτερο σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης 1.400 παιδιών

26/06/2022 12:23

Τρομερή γκάφα μπροστά στους πελάτες σε εστιατόριο του Sal Bae [Βίντεο]

26/06/2022 12:19

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Οδικός χάρτης για την αντιμετώπιση της αγροδιατροφικής κρίσης και το μέλλον της ελληνικής γεωργίας

26/06/2022 12:16

«Η γη της ελιάς»: Το φινάλε του α’ κύκλου της μεγάλης παραγωγής του MEGA γράφεται με χαρά αλλά και πόνο

26/06/2022 12:12

Μεγάλη φωτιά στην Ύδρα – Στο σημείο 2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη

26/06/2022 12:07

«Μπαμ» της Νιούκαστλ με Μπότμαν

26/06/2022 12:03

Ρέα Τουτουνζή: Το συγκινητικό δημόσιο «ευχαριστώ» μετά την απώλεια του πατέρα της

Διαβάστε περισσότερα
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

όρους της πολιτικής προστασίας δεδομένων

document.querySelector(‘#checkterms’).addEventListener(‘change’, function(e){
if(e.target.checked){
document.querySelector(‘input[name=”subscribe”]’).disabled = false;
} else {
document.querySelector(‘input[name=”subscribe”]’).disabled = true;
}
}) ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ

Η Τουρκάλα που έπαιζε στη Λούφα και Παραλλαγή και παντρεύτηκε Έλληνα θέλει… να πάρει νησιά του Αιγαίου
TV

Η Τουρκάλα που έπαιζε στη Λούφα και Παραλλαγή και παντρεύτηκε Έλληνα θέλει… να πάρει νησιά του Αιγαίου

Την εισβολή στα ελληνικά νησιά ζητά με… βαρυσήμαντη δήλωση της γνωστό μοντέλο από την Τουρκία και πρώην σύζυγος Έλληνα ηθοποιού

Απαγόρευση αμβλώσεων στις ΗΠΑ: Το συγκλονιστικό πρωτοσέλιδο της Liberation
MUST READ

Απαγόρευση αμβλώσεων στις ΗΠΑ: Το συγκλονιστικό πρωτοσέλιδο της Liberation

Κικίλιας: «Αυξημένη κατά 3,2% η τουριστική κίνηση σε σχέση με τον Μάιο του 2019»

MEGA
Κυβέρνηση

Κικίλιας: «Αυξημένη κατά 3,2% η τουριστική κίνηση από το 2019 – Πολύ δυνατή η φετινή χρονιά

Το Ρέθυμνο, τα Χανιά και το Ηράκλειο είναι γεμάτα. Θα περιοδεύσω την επόμενη εβδομάδα στην Κρήτη», σημείωσε ο κ. Κικίλιας για την μέχρι τώρα τουριστική κίνηση.

Πώς οι μετεγγραφές «παρα-μορφώνουν» την εκπαιδευτική διαδικασία
MUST READ

Πώς οι μετεγγραφές «παρα-μορφώνουν» την εκπαιδευτική διαδικασία

Νέα… Λατινοπούλου ο Κώστας Φραγκολιάς: Απαράδεκτες δηλώσεις κατά της Δανάης Μπάρκα

MEGA
TV

Νέα… Λατινοπούλου ο Κώστας Φραγκολιάς: Απαράδεκτες δηλώσεις κατά της Δανάης Μπάρκα

Ο Κώστας Φραγκολιάς μίλησε για το θέμα που είχε ξεσπάσει με τον σχολιασμό της Αφροδίτης Λατινοπούλου για τη Δανάη Μπάρκα.

«Ο Ερντογάν θέλει η Ελλάδα να κάνει την πρώτη στρατιωτική κίνηση» - Ποιο το λάθος του Τσαβούσογλου
MUST READ

«Ο Ερντογάν θέλει η Ελλάδα να κάνει την πρώτη στρατιωτική κίνηση» – Ποιο το λάθος του Τσαβούσογλου

Πισπιρίγκου: Η Δήμητρα «δίνει» την ώρα θανάτου της Ίριδας – Αποκάλυψη MEGA

MEGA
Ελλάδα

Αποκάλυψη: Η Δήμητρα Πισπιρίγκου «φωτίζει» την ώρα θανάτου της Ίριδας και «καίει» την Ρούλα

Πρόκειται για ένα κρίσιμο στοιχείο, που προκύπτει από την κατάθεση της αδελφής τής κατηγορούμενης, καθώς οι ερευνητές εκτιμούν ότι εκείνη τη στιγμή δολοφονήθηκε το άτυχο βρέφος, ο θάνατος του οποίου πλέον αποδείχθηκε επιστημονικά ότι οφείλεται σε ασφυξία.

Η μεγάλη επιστροφή του Ερνέστο Βαλβέρδε στους πάγκους
MUST READ

Η μεγάλη επιστροφή του Ερνέστο Βαλβέρδε στους πάγκους

Η Ελένη Φουρέιρα πιο αποκαλυπτική από ποτέ: «Γουστάρω που είμαι σέξι, βγαίνει από μέσα μου»
Pink

Η Ελένη Φουρέιρα πιο αποκαλυπτική από ποτέ: «Γουστάρω που είμαι σέξι, βγαίνει από μέσα μου»

Η τραγουδίστρια έδωσε μια εξομολογητική συνέντευξη

Τι τρώμε στην ωορρηξία;
MUST READ

Τι τρώμε στην ωορρηξία;

ΕΚΠΑ: Οδηγός επαγγελματικού προσανατολισμού σε περιβάλλον κρίσεων
Οικονομία

Αυτά είναι τα επαγγέλματα που θα κυριαρχήσουν τα επόμενα χρόνια

Οι ειδικοί υπολογίζουν ότι τα επόμενα χρόνια οι αλλαγές στον εργασιακό τομέα θα είναι ριζικές

Έχετε «τρελές» ιδέες; Η Airbnb σας χαρίζει 100.000 δολάρια
MUST READ

Έχετε «τρελές» ιδέες; Η Airbnb σας χαρίζει 100.000 δολάρια

Πρόσφατα Άρθρα Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κρυφή επίσκεψη Σοΐγκού στην Ουκρανία για πρώτη φορά από την αρχή του πολέμου

video
Κόσμος

Μυστήριο η πρώτη επίσκεψη Σοΐγκού στην Ουκρανία από την αρχή του πολέμου – Ποιος ο λόγος

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πότε έγινε αυτή η επίσκεψη.

Εικόνες φρίκης στα σύνορα της Ισπανίας με το Μαρόκο – Τουλάχιστον 23 νεκροί μετανάστες

Video
Κόσμος

Σκληρές εικόνες: Στοιβαγμένοι μετανάστες πεθαίνουν αβοήθητοι στα σύνορα Ισπανίας –Μαρόκου: Βίντεο δείχνουν αστυνομική βία

Την ίδια ώρα ανθρωπιστικές οργανώσεις στο Μαρόκο καταγγέλλουν ότι οι τραυματίες έμειναν αβοήθητοι για ώρες με αποτέλεσμα πολλοί να πεθάνουν.

Γερμανία: Χάος στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ – Ακυρώσεις πτήσεων και στη Βιέννη
Κόσμος

Χάος στα αεροδρόμια του Ντίσελντορφ και της Βιέννης – Ακυρώσεις πτήσεων και τεράστιες ουρές

Τεράστια ταλαιπωρία για τους επιβάτες στα αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ και της Βιέννης.

Γαλλία: Έκκληση για άμεσο περιορισμό της κατανάλωσης ενέργειας
Κόσμος

Έκκληση για άμεσο περιορισμό της κατανάλωσης ενέργειας στην Γαλλία

Προειδοποίηση των επικεφαλής γαλλικών ενεργειακών κολοσσών

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μπαράζ εκρήξεων στο Κίεβο – Εκκενώνονται κτίρια

video
Κόσμος

Μπαράζ εκρήξεων στο Κίεβο – Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν κατοικημένη περιοχή – Εκκενώνονται κτίρια

Αρκετές εκρήξεις σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες, σήμερα Κυριακή, στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης

ΗΠΑ: Μια διχασμένη υπερδύναμη στα όρια ενός ακήρυκτου εμφυλίου
in – Analysis

ΗΠΑ: Μια διχασμένη υπερδύναμη στα όρια ενός ακήρυκτου εμφυλίου

Το «φάντασμα» του Ντόναλντ Τραμπ «στοιχειώνει» τις ΗΠΑ: από τις τελευταίες σοκαριστικές αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου, έως την εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τη βίαιη εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου και τις κρίσιμες ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου

Βουλγαρία: Η Βόρεια Μακεδονία, η Ε.Ε. και το τέλος ενός μεταρρυθμιστικού ονείρου
Κόσμος

Βουλγαρία: Το τέλος ενός μεταρρυθμιστικού ονείρου

Η Σόφια εισέρχεται σε περίοδο πολιτικής αστάθειας μετά την πτώση της κυβέρνησης. Ωστόσο, ίσως αυτό να σημάνει το τέλος για το βέτο στη Βόρεια Μακεδονία

ΗΠΑ: «Ο πρόεδρος σέβεται τον θεσμό του Ανώτατου Δικαστηρίου – Δεν θεωρεί ότι υπάρχει ανάγκη για διεύρυνση της σύνθεσής του»
Κόσμος

Λευκός Οίκος: Ο Μπάιντεν σέβεται τον θεσμό του Ανώτατου Δικαστηρίου

Ο Τζο Μπάιντεν δεν πρόκειται να αλλάξει τη σύνθεση του Ανώτατου Δικαστηρίου παρά την απόφαση για τις αμβλώσεις.

Αμβλώσεις: «Όταν τοποθετείσαι υπέρ της ζωής, σημαίνει επίσης υπεράσπισή της κατά της απειλής των όπλων», λέει το Βατικανό
Κόσμος

Βατικανό: Οι πολέμιοι των αμβλώσεων ας πουν πρώτα όχι στα όπλα

Με ένα κείμενο – μήνυμα στις ΗΠΑ, αξιωματούχος της Καθολικής Εκκλησίας παίρνει θέση στο ζήτημα των ημερών.

Μακρόν: Τώρα αποκλείει συμφωνία με τη Λεπέν – Ζητά από την Μπορν να προτείνει νέα κυβέρνηση
Κόσμος

Ο Μακρόν ζήτησε από την πρωθυπουργό να προτείνει νέα κυβέρνηση

«Καμία πολιτική δύναμη δεν μπορεί σήμερα να νομοθετεί μόνη της. Η προεδρική πλειοψηφία είναι πράγματι σχετική», είχε πει πάντως στο πρώτο του διάγγελμα μετά την Πύρρειο νίκη στις βουλευτικές εκλογές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χανιά: Ωρες αγωνίας για τον 65χρονο Γάλλο τουρίστα – Συνεχίζονται οι έρευνες
Ελλάδα

Χανιά: Ωρες αγωνίας για τον 65χρονο Γάλλο τουρίστα – Συνεχίζονται οι έρευνες

Γερμανία: Χάος στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ – Ακυρώσεις πτήσεων και στη Βιέννη
Κόσμος

Γερμανία: Χάος στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ – Ακυρώσεις πτήσεων και στη Βιέννη

Οκτάι: Αποστρατιωτικοποίηση ή αμφισβήτηση των νησιών «και όπου πάει»
Πολιτική

Οκτάι: Αποστρατιωτικοποίηση ή αμφισβήτηση των νησιών «και όπου πάει»

Σκρέκας: Η μείωση στη ρήτρα αναπροσαρμογής θα φανεί στους λογαριασμούς από 1η Αυγούστου ​​​​​​
Οικονομικές Ειδήσεις

Σκρέκας: Η μείωση στη ρήτρα αναπροσαρμογής θα φανεί στους λογαριασμούς από 1η Αυγούστου ​​​​​​

Συγκινητικός Πρίντεζης: «Ευχαριστώ που με βοηθήσατε να πραγματοποιήσω το παιδικό μου όνειρο»
Σπορ

Συγκινητικός Πρίντεζης: «Ευχαριστώ που με βοηθήσατε να πραγματοποιήσω το παιδικό μου όνειρο»

Βιβλία στο «Survivor»
Άποψη

Βιβλία στο «Survivor»

Βενζίνη: Πόσο κοστίζει το γέμισμα του ρεζερβουάρ
Αυτοκίνητο

Βενζίνη: Πόσο κοστίζει το γέμισμα του ρεζερβουάρ

Ευλογιά των πιθήκων: Πάνω από 4.000 κρούσματα παγκοσμίως
Υγεία

Ευλογιά των πιθήκων: Πάνω από 4.000 κρούσματα παγκοσμίως

Πολ ΜακΚάρτνεϊ: Επική εμφάνιση του σερ στο Γκλάστονμπέρι – Ποιοι τραγούδησαν μαζί του
Music

Πολ ΜακΚάρτνεϊ: Επική εμφάνιση του σερ στο Γκλάστονμπέρι – Ποιοι τραγούδησαν μαζί του

Κικίλιας: «Αυξημένη κατά 3,2% η τουριστική κίνηση σε σχέση με τον Μάιο του 2019»
Κυβέρνηση

Κικίλιας: «Αυξημένη κατά 3,2% η τουριστική κίνηση σε σχέση με τον Μάιο του 2019»

Μαγευτικές παραλίες για να δείτε το ηλιοβασίλεμα στην Αττική
Planet Travel

Μαγευτικές παραλίες για να δείτε το ηλιοβασίλεμα στην Αττική

Μάριος Φραγκούλης στο in: Mε το τραγούδι μπορούμε να βοηθήσουμε τη χώρα στις δύσκολες στιγμές
Interviews

Μάριος Φραγκούλης στο in: Mε το τραγούδι μπορούμε να βοηθήσουμε τη χώρα στις δύσκολες στιγμές

Μάχη Κιλκίς – Λαχανά: Εμπρός διά της λόγχης
Stories

Μάχη Κιλκίς – Λαχανά: Εμπρός διά της λόγχης

Ψευδαίσθηση: Η εικόνα που μοιάζει να κινείται – Πώς μπορείτε να τη σταματήσετε
Viral

Ψευδαίσθηση: Η εικόνα που μοιάζει να κινείται – Πώς μπορείτε να τη σταματήσετε

Μεστά και Ολύμποι: Το μεσαιωνικό χρώμα της Χίου
Planet Travel

Μεστά και Ολύμποι: Το μεσαιωνικό χρώμα της Χίου

Στο Βήμα της Κυριακής: Τα απόρρητα έγγραφα του ΝΑΤΟ για τα νησιά
Media

Στο Βήμα της Κυριακής: Τα απόρρητα έγγραφα του ΝΑΤΟ για τα νησιά

Η χρησιμότητα των προσευχών για τους κεκοιμημένους εν Κυρίω
Τα Νέα της Αγοράς

Η χρησιμότητα των προσευχών για τους κεκοιμημένους εν Κυρίω

if( /Android/i.test(navigator.userAgent) ) {
document.getElementById(“textlink”).innerHTML = “

Το in.gr και στο κινητό σου! Κατέβασε το app για Android από το Play Store


}
else if ( /iPad|iPhone|iPod/i.test(navigator.userAgent) ) {
document.getElementById(“textlink”).innerHTML = “

Το in.gr και στο κινητό σου! Κατέβασε το app για iOS από το Apple Store

“;
}

latestbutton

function goBack() {
window.history.back();
}

Κοινοποίηση: Βρετανία: Το μεγαλύτερο σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης 1.400 παιδιών

const shareButton = document.querySelector(‘.share-button’);
const shareDialog = document.querySelector(‘.share-dialog’);
const closeButton = document.querySelector(‘.close-button’);

shareButton.addEventListener(‘click’, event => {
if (navigator.share) {
navigator.share({
title: ‘Βρετανία: Το μεγαλύτερο σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης 1.400 παιδιών’,
url: ‘https://www.in.gr/2022/06/26/world/vretania-megalytero-skandalo-seksoualikis-kakopoiisis-1-400-paidion/’
}).then(() => {
console.log(‘Sharedpost’);
})
.catch(console.error);
} else {
shareDialog.classList.add(‘is-open’);
}
});

closeButton.addEventListener(‘click’, event => {
shareDialog.classList.remove(‘is-open’);
}); $(document).ready(function() {
var myLazyLoad = new LazyLoad({
elements_selector: “.lazy”
});
});

(function($) {
var remove_iframe = setInterval(function() {
$.each($(‘#disqus_thread iframe’), function(arr,x) {
var src = $(x).attr(‘src’);
// if (src && src.match(/(ads-iframe)|(disqusads)/gi)) {
if (src && src.match(“//tempest.services.disqus.com/ads-iframe”)) {
$(x).remove();
}
});
}, 500);

setTimeout(function() {
clearInterval(remove_iframe);
}, 7000);
})(jQuery);

// //No scroll
// var main = function () {
// var menu = $(‘.site-header’)
// var bb = $(‘body’)
// $(document).scroll(function () {
// if ($(this).scrollTop() > 135 && $(window).width() > 767 || $(this).scrollTop() > 40 && $(window).width() 767 &&
($(“.main-nav”)
.addClass(“original”)
.clone()
.insertAfter(“.main-nav”)
.addClass(“cloned”)
.css(“position”, “fixed”)
.css(“top”, “0”)
.css(“background”, “#FFFFFF”)
.css(“margin-top”, “0”)
.css(“z-index”, “500”)
.removeClass(“original”)
.hide(),
(scrollIntervalID = setInterval(function () {
var i = $(“.original”).offset();
(orgElementTop = i.top),
$(window).scrollTop() >= orgElementTop
? ((orgElement = $(“.original”)),
(coordsOrgElement = orgElement.offset()),
(leftOrgElement = coordsOrgElement.left),
(widthOrgElement = orgElement.css(“width”)),
$(“.cloned”)
.css(“left”, leftOrgElement + “px”)
.css(“top”, 0)
.css(“width”, widthOrgElement)
.show(),
$(“.original”).css(“visibility”, “hidden”))
: ($(“.cloned”).hide(), $(“.original”).css(“visibility”, “visible”)),
(orgElementTop = (i.top, $(window).scrollTop() >= orgElementTop && e.hasClass(“adActive”) ? e.addClass(“adFixed”) : e.removeClass(“adFixed”)));
}, 10)));
});

// $(“#fxskinb”).click(function(e) {
// e.stopPropagation();
// $(“body”).toggleClass(“fxskin”);
// })
$(document).ready(function () {
$(“#punch”).click(function(e) {
e.stopPropagation();
$(“body”).toggleClass(“openmenu”);
});

$(“#search-m”).click(function(e) {
e.stopPropagation();
$(“body”).toggleClass(“opensearch”);
});

$(“#closem”).click(function(e) {
e.stopPropagation();
$(“body”).toggleClass(“openmenu”);
});
}); __tcfapi(“addEventListener”,2,(function(e,t){
if(t && (“useractioncomplete”===e.eventStatus||”tcloaded”===e.eventStatus)){
if(!e.purpose.consents[1])return;
var n=e.gdprApplies?1:0;
var metadata = {
gdpr: n,
gdpr_consent: e.tcString,
ccpa: null,
bp_id: “alterego”,
};
var config = {
name: “P&G”,
pixelUrl: “https://pandg.tapad.com/tag”
};
var tagger = Tapad.init(metadata, config);
var data = {
category: “world”,
};
tagger.sync(data);
}
}))

var count_views = {“ajax_url”:”https://www.in.gr/wp-content/plugins/netway_views_counter/ajax.php”}; var dateobj = {“day”:[“u039au03c5u03c1u03b9u03b1u03bau03ae”,”u0394u03b5u03c5u03c4u03adu03c1u03b1″,”u03a4u03c1u03afu03c4u03b7″,”u03a4u03b5u03c4u03acu03c1u03c4u03b7″,”u03a0u03adu03bcu03c0u03c4u03b7″,”u03a0u03b1u03c1u03b1u03c3u03bau03b5u03c5u03ae”,”u03a3u03acu03b2u03b2u03b1u03c4u03bf”],”month”:{“1″:”u0399u03b1u03bdu03bfu03c5u03b1u03c1u03afu03bfu03c5″,”2″:”u03a6u03b5u03b2u03c1u03bfu03c5u03b1u03c1u03afu03bfu03c5″,”3″:”u039cu03b1u03c1u03c4u03afu03bfu03c5″,”4″:”u0391u03c0u03c1u03b9u03bbu03afu03bfu03c5″,”5″:”u039cu03b1u03cau03bfu03c5″,”6″:”u0399u03bfu03c5u03bdu03afu03bfu03c5″,”7″:”u0399u03bfu03c5u03bbu03afu03bfu03c5″,”8″:”u0391u03c5u03b3u03bfu03cdu03c3u03c4u03bfu03c5″,”9″:”u03a3u03b5u03c0u03c4u03b5u03bcu03b2u03c1u03afu03bfu03c5″,”10″:”u039fu03bau03c4u03c9u03b2u03c1u03afu03bfu03c5″,”11″:”u039du03bfu03b5u03bcu03b2u03c1u03afu03bfu03c5″,”12″:”u0394u03b5u03bau03b5u03bcu03b2u03c1u03afu03bfu03c5″},”curdate”:”20220626″};

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα