spot_img
9.3 C
London
ΑρχικήΘεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για τον θάνατο άστεγου από το κρύο – «Αβοήθητος ο...

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για τον θάνατο άστεγου από το κρύο – «Αβοήθητος ο κόσμος στον χιονιά»

Διαμαρτυρία έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν κάτοικοι της συμπρωτεύουσας, με αφορμή τον τραγικό θάνατο ενός αστέγου από την κακοκαιρία Ελπίδα.

Ο άτυχος άνδρας υπέστη ανακοπή λόγω υποθερμικού σοκ από το κρύο και πέθανε αβοήθητος, ξαπλωμένος στο πεζοδρόμιο.

Ό πρόεδρος του ΣΕΤΕΠΕ Γιώργος Μπρανίκας προχώρησε σε δηλώσεις στο grtimes.gr, επισημαίνοντας πως είναι αδιανόητο στον 21ο αιώνα να συμβαίνουν τέτοια τραγικά γεγονότα.

«Διαμαρτυρόμαστε για την κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα. Η κυβέρνηση και το κράτος δεν πήρε κανένα μέτρο για την προστασία του λαού, με πιο τραγικό συμβάν έναν νεκρό συμπολίτη μας άστεγο πριν από δύο ημέρες, εδώ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, από το κρύο» ανέφερε αρχικά.

«Είναι τραγικό εν έτει 2022 με την πρόοδο της τεχνολογίας και της επιστήμης να βλέπουμε τέτοια τραγικά γεγονότα. Την ίδια στιγμή που οι λαϊκές οικογένειες δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα και να ζεσταθούν και να αντιμετωπίσουν τον χιονιά, βλέπουμε νεκρούς στους δρόμους, πράγμα απαράδεκτο για μία πολιτισμένη θεωρητικά χώρα στον 21ο αιώνα και οι μεγάλοι όμιλοι της ενέργειας να επιδοτούνται, οι μεγάλοι εργολάβοι των διοδίων να επιδοτούνται και ο κόσμος να μένει αβοήθητος μέσα στον χιονιά και σε κάθε είδους καιρικό φαινόμενο» πρόσθεσε.

«Είναι συγκεκριμένες πολιτικές που εξυπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια. Ο λαός να βάλει τη σφραγίδα του ώστε να ανατραπούν αυτές οι πολιτικές με την πάλη» κατέληξε ο κ. Μπρανίκας.

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα