spot_img
7.1 C
London
Αρχική«Με λένε Κόβιντ και δεν είμαι ο ιός»

«Με λένε Κόβιντ και δεν είμαι ο ιός»

«Εκανα πλάκα για την ομοιότητα του ονόματός μου με την ονομασία του ιού της πανδημίας για περίπου δύο χρόνια μέχρι που ένα τιτίβισμά μου έγινε τόσο βάιραλ που το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να το βλέπω να συμβαίνει». Τι έλεγε αυτό το tweet του νεαρού Ινδού που πριν από 31 χρόνια οι γονείς του επέλεξαν να ονομάσουν Κόβιντ;

«Βγήκα εκτός Ινδίας για πρώτη φορά μετά τον Covid κι έκανα αρκετούς ανθρώπους να διασκεδάσουν με το όνομά μου. Τα μελλοντικά ταξίδια στο εξωτερικό προμηνύονται άκρως διασκεδαστικά», έγραφε ο Κόβιντ στις 4 Ιανουαρίου, για να συγκεντρώσει ξαφνικά 566 σχόλια, 4,7 χιλιάδες retweets και 40,6 χιλιάδες like.

Στον λογαριασμό του στο Twitter, ακριβώς κάτω από τη φωτογραφία προφίλ του, αναφέρει «Με λένε Κόβιντ και δεν είμαι ο ιός». Η περίπτωση του Κόβιντ έγινε τόσο βάιραλ που μέσα σε ελάχιστες μέρες έδωσε συνεντεύξεις σε τηλεοπτικά δίκτυα, ραδιόφωνα, εφημερίδες και ιστοσελίδες σε όλον τον πλανήτη.

«Από την περασμένη εβδομάδα έχω δώσει τόσες συνεντεύξεις, που έχω χάσει το μέτρημα. Μου φαίνεται τρελό και απίστευτο που ξαφνικά με ζητάνε τόσα ΜΜΕ για συνέντευξη. Πρέπει να έχω ηχογραφήσει τουλάχιστον 20 ραδιοφωνικές συνεντεύξεις, 10 τηλεοπτικές με δημοσιογράφους από όλον τον κόσμο, από χώρες μακρινές όπως η Νέα Ζηλανδία, η Βουλγαρία, το Ισραήλ, η Γαλλία, η Χιλή. Μέσα σε λίγες ημέρες κέρδισα περίπου 1.200 ακολούθους στο Twitter και 600 στο Instagram», λέει στα «ΝΕΑ» ο νεαρός. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Ταξίδια

Ο Κόβιντ Καπούρ γεννήθηκε σε μια μικρή πόλη της Βόρειας Ινδίας, το Αλαχαμπάντ, το 1990, και η μητέρα του είχε επιλέξει το συγκεκριμένο όνομα για εκείνον πολύ πριν γεννηθεί. Κόβιντ στα χίντι θα πει μορφωμένος. Μεγαλώνοντας, σπούδασε Πληροφορική στο Indian Institute of Technology, από όπου αποφοίτησε το 2012. Σήμερα, είναι συνιδρυτής της μεγαλύτερης ταξιδιωτικής πλατφόρμας στην Ινδία, της Holidify, και ζει στην Μπανγκαλόρ.

Από την επαγγελματική του ιδιότητα αλλά και από τον λογαριασμό του στο Instagram μπορεί κανείς να υποθέσει ότι λατρεύει τα ταξίδια (οι αναρτήσεις του από Μουμπάι, Ινδονησία, Ισπανία, Τσεχία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ντουμπρόβνικ το επιβεβαιώνουν), την ποδηλασία στην εξοχή (σύμφωνα με τα όσα λέει στα «ΝΕΑ», κάνει με το ποδήλατο βόλτες 20-30 χλμ. τις καθημερινές και 80-100 χλμ. τα Σαββατοκύριακα), τις ταινίες, αλλά πάνω από όλα τις πλάκες.

«Είμαι θετικός από το 1990», γράφει στο Τwitter, αστειευόμενος με το όνομά του και τη συνήθη έκφραση που χρησιμοποιείται πλέον για να δηλωθεί ότι κάποιος έχει κορωνοϊό. Τελευταία προσθήκη στο παζλ των ενδιαφερόντων του Κόβιντ, η εκμάθηση σαξοφώνου, κάτι που ξεκίνησε λίγο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας. Τότε που άρχιζε και η ιστορία του, η φήμη της οποίας έμελλε να εξαπλωθεί σε όλον τον πλανήτη, περίπου όπως ο συνονόματος ιός.

Με χιούμορ

«Οταν ο ΠΟΥ ανακοίνωσε το όνομα του ιού, τον Φεβρουάριο του 2020, κατευθείαν συνειδητοποίησα ότι είναι σχεδόν ολόιδιο με το δικό μου. Και στη γραφή και στην προφορά. Αλλά αποφάσισα αμέσως ότι θα το αντιμετωπίσω με χιούμορ καθώς δεν υπήρχε τίποτε άλλο που να μπορούσα να κάνω για το όνομα της πανδημίας. Από τότε κάνω ωραία αστεία σχετικά με αυτήν τη σύμπτωση όταν συστήνομαι σε κάποιον που γνωρίζω για πρώτη φορά. Είναι πολύ διασκεδαστικό», περιγράφει στα «ΝΕΑ».

Ομως, εκτός από την αστεία πλευρά, υπάρχουν και περιστάσεις που αυτή η σύμπτωση κάνει τη ζωή του ποδήλατο. «Πολλές φορές», αναφέρει ο 31χρονος, «οι άνθρωποι δεν πιστεύουν ότι αυτό είναι το αληθινό μου όνομα, οπότε φροντίζω να έχω πάντα την ταυτότητά μου στο πορτοφόλι για να την επιδεικνύω άμεσα. Μια φορά, μάλιστα, μετά το πρώτο πανδημικό κύμα στην Ινδία, όταν θα ταξίδευα και πάλι για πρώτη φορά, είχα κάνει μια κράτηση σε ξενοδοχείο, το ξενοδοχείο νόμιζε, λόγω του ονόματός μου, ότι πρόκειται για φάρσα, με αποτέλεσμα να μου ακυρώσει την κράτηση».

Παρά τις αναποδιές, όμως, ο Κόβιντ δεν μοιάζει να ενοχλείται που το όνομά του παραπέμπει σε έναν φονικό ιό που ταλαιπωρεί εδώ και δύο χρόνια την ανθρωπότητα. «Λατρεύω αυτήν τη σύμπτωση. Μου αρέσει που μου δίνεται η ευκαιρία να κάνω τόσα αστεία. Κάθε φορά που συστήνομαι σε κάποιον, είμαι σίγουρος ότι μετά θα θυμάται το όνομά μου για πολύ καιρό», λέει ο 31χρονος Ινδός, σαν άλλος Τζέιμς Μποντ, θυμίζοντας τον χαρακτηριστικό τρόπο που είχε ο θρυλικός χαρακτήρας του Ιαν Φλέμινγκ να συστήνεται σε φίλους και εχθρούς και να μένει αξέχαστος.

«Οταν συστήνομαι σε κάποιον για πρώτη φορά», καταλήγει, «δημιουργώ μια καλή και αξιομνημόνευτη πρώτη εντύπωση. Και τώρα που έχω γίνει τόσο βάιραλ και δημοφιλής στο Ιντερνετ, ανυπομονώ να ανακαλύψω πώς όλο αυτό θα βοηθήσει τη ζωή μου στο μέλλον».

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα