spot_img
6.7 C
London
ΑρχικήΑκρίβεια – Σφορδή αντιπαράθεση για την ακρίβεια, την πανδημία και τα πανεπιστήμια

Ακρίβεια – Σφορδή αντιπαράθεση για την ακρίβεια, την πανδημία και τα πανεπιστήμια

Η εξέλιξη της πανδημίας, η ακρίβεια, αλλά και η κατάσταση στα πανεπιστήμια της χώρας, στάθηκαν αφορμή για την πολιτική διαμάχη που εξελίχθηκε σήμερα Σάββατο, ανάμεσα σε βουλευτές των κομμάτων.

Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μίλησαν σχετικά οι κ.κ. Ελίζα Βόζεμπεργκ, ευρωβουλευτής της ΝΔ, Πάνος Σκουρλέτης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, και Μιχάλης Κατρίνης, επικεφαλής της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ.

«Η κυβέρνηση έχει ελέγξει μεγάλα άντρα καταλήψεων»

«Η ακρίβεια δεν είναι ελληνικό φαινόμενο, είναι παγκόσμιο. Οφείλεται στο φυσικό αέριο, στον τρόπο που η ΕΕ δεν έχει ελέγξει τη ζήτηση ή την αντικατάσταση με ανανεώσιμες πηγές ενέργειες. Η ελληνική κυβέρνηση έχει πάρει μέτρα, και βρίσκεται σε έλεγχο», σημείωσε η κ. Βόζεμπεργκ.

«Ως προς τα πανεπιστήμια, οφείλει η Ελλάδα να έχει σωστά πανεπιστήμια. Πουθενά δεν έχουμε τα φαινόμενα αυτά, όπως το προπηλακισμό δασκάλων, καταλήψεις με όπλα, κέντρα ανομίας, ναρκωτικά. Η κυβέρνηση εδώ και δύο χρόνια έχει ελέγξει μεγάλα άντρα καταλήψεων», ανέφερε η ίδια για το θέμα των πανεπιστημίων, ενώ για την πανεπιστημιακή αστυνομία είπε ότι «Για την πανεπιστημιακή αστυνομία, οι νόμοι όταν ψηφίζονται πρέπει να εφαρμόζονται. Πρέπει να υπάρξει έλεγχος για την είσοδο στα πανεπιστήμια, και να επανέλθει η ευταξία».

«Για την πανδημία, οι μεταλλάξεις του ιού αλλάζουν τις πολιτικές που ασκούνται από τα κράτη μέλη της ΕΕ, το βλέπουμε αυτό», ανέφερε η κ. Βόζεμπεργκ σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας.

«Καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις για την ακρίβεια – Η κυβέρνηση παρακολουθεί»

«Εδώ και μήνες από το καλοκαίρι, είχαμε προειδοποιήσει την κυβέρνηση ότι έρχεται τσουνάμι ακρίβειας, και δεν έκανε τίποτα. Η ενεργειακή κρίση έχει έρθει στο καλάθι της νοικοκυράς. Είχαμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, για μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης, για παρέμβαση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, δεν τα έχει κάνει. Αρνείται να αυξήσει το εισόδημα των ανθρώπων. Μειώνει από τους συνταξιούχους χρήματα. Η κυβέρνηση παρακολουθεί», είπε ο κ. Σκουρλέτης από την πλευρά του για το ζήτημα της ακρίβειας.

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα