spot_img
9.9 C
London
ΑρχικήΈγραψε ιστορία ο Πούκι (2-0)

Έγραψε ιστορία ο Πούκι (2-0)

Επιστροφή στις νίκες για την Φινλανδία που μετά από δύο σερί ήττες, έφυγε με διπλό (0-2) από το Καζακστάν και έπιασε την Ουκρανία στη δεύτερη θέση του ομίλου με οκτώ βαθμούς. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Τεέμου Πούκι που πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του κι έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Φινλανδίας, ξεπερνώντας ον Γιάρι Λιτμάνεν.

Ο Γκράνλουντ είχε ένα δοκάρι για τους φιλοξενούμενους στο 40′ και πέντε λεπτά μετά ήρθε το 0-1 με κοντινό πλασέ του Πούκι που άνοιξε τον δρόμο προς τη νίκη. Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ο επιθετικός της Νόριτς σκόραρε ξανά, τελειώνοντας ουσιαστικά το παιχνίδι.

Στο 47ο λεπτό συγκεκριμένα, ο Σάτσκι έχασε την μπάλα μετά από σουτ του Νίσιλα και ο Πούκι δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-2 και να γράψει ιστορία ως ο απόλυτος σκόρερ της εθνικής.

Καζακστάν: Σάτσκι, Μπιστρόβ (76’ Ταπάλοβ), Μπεϊσεμπέκοβ, Μαλί, Αλίπ, Βορογκόβσκι (73’ Ταϊκένοβ), Κoυάτ, Ζουκόβ (58’ Ζακσιλίκοβ), Βασίλιεβ (58’ Ταγκιμπέργκεν), Ομιρτάιεβ (58’ Σκέτκιν), Ζαϊνουτντίνοβ

Φινλανδία: Χραντέτσκι, Χαμαλάινεν, Βαϊσάνεν, Γκράνλουντ (78’ Ραϊτάλα), Ιβάνοβ, Σίλερ, Νίσιλα (90+1’ Ρίσκι), Λουντ (90+1’ Τέιλορ), Καμαρά, Πογιάνπαλο (33’ Γένσεν), Πούκι (78’ Βαλακάρι)

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα