spot_img
12.2 C
London
ΑρχικήΕπίθεση με βιτριόλι – Συγκλονίζει ο ψυχίατρος της Ιωάννας – «Δεν έχω...

Επίθεση με βιτριόλι – Συγκλονίζει ο ψυχίατρος της Ιωάννας – «Δεν έχω ξανασυναντήσει άνθρωπο χωρίς πρόσωπο»

Με την κατάθεση του ψυχιάτρου που την στηρίζει συνεχίστηκε εχθές η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Ο γιατρός Κωνσταντίνος Κοντοαγγέλου συγκλόνισε με την κατάθεσή του καθώς, όπως είπε, μέχρι και σήμερα δίνει αγώνα να κρατήσει την Ιωάννα στη ζωή, ενώ περιγράφει την πρώτη φορά που την συνάντησε λέγοντας ότι αντίκρισε έναν άνθρωπο χωρίς πρόσωπο.

Μία γυναίκα χωρίς πρόσωπο αλλά με μεγάλη ψυχή είναι η Ιωάννα Παλιοσπύρου, όπως κατέθεσε στο δικαστήριο ο ψυχίατρος που την παρακολουθεί.

«Έχω καθήκον να την κρατήσω στη ζωή»

Ο ψυχίατρος της Ιωάννας μίλησε για τις προσπάθειες που καταβάλει να κρατήσει την Ιωάννα στη ζωή και να διαχειριστεί το τραύμα από την επίθεση, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ακόμα και σήμερα τα ρούχα της, της μυρίζουν βιτριόλι.

«Έχω συναντήσει ανθρώπους χωρίς χέρι, χωρίς πόδι, χωρίς σάλπιγγα, αλλά ποτέ άνθρωπο, χωρίς πρόσωπο. Συγκλονίστηκα από την εικόνα, είδα ένα άνθρωπο που δεν έχει καμία ελπίδα, κανένα όνειρο, παρά μόνο τον προσωπικό της θάνατο. Την υποχρέωναν επί τρία τέταρτα να γυρίζει τα βλέφαρά, ένιωθε πόνο και διάθεση να αυτοκτονήσει» κατέθεσε ο Κωνσταντίνος Κοντοαγγέλου, ψυχίατρος της Ιωάννας.

«Η Ιωάννα για μένα είναι ένα σύμβολο. Είμαι πολύ τυχερή που την έχω στη ζωή και εύχομαι κάποια στιγμή να ανταποδώσω το καλό που έχει κάνει σε όλους μας» δήλωσε η Ανίτα Ναθαναήλ, φίλη της Ιωάννας.

«Στο σπίτι της υπάρχει ένας τεράστιος καθρέφτης που είναι καλυμμένος γιατί δεν θέλει να κοιτάει τον εαυτό της. Πρέπει να της δώσω μια ελπίδα ότι θα μπορέσει να ανταπεξέλθει, ότι δεν θα τη χάσω και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε», συμπλήρωσε ο ψυχίατρός της.

Την ίδια στιγμή, η Ιωάννα δείχνοντας τη δύναμη που έχει προσπαθεί να στέκεται δίπλα σε όποιον την έχει ανάγκη όπως τα δύο κορίτσια από τη Θεσσαλονίκη που έπεσαν θύματα κακοποίησης από τη μητέρα τους και τον σύντροφο της.

«Έκανε την ανήξερη»

Στο δικαστήριο κατέθεσε και η ξαδέλφη της κατηγορούμενης λέγοντας ότι η 36χρονη έκανε την ανήξερη μετά την επίθεση στην Ιωάννα.

Επίσης, προέκυψε ότι γυναίκα που ερευνάται ως συνεργός της 37χρονης είχε στο κινητό της εγκαταστημένο tracker, μέσω του οποίου λάμβανε διαρκώς ενημέρωση για την τοποθεσία της Ιωάννας Παλιοσπύρου

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Πέμπτη 14 Οκτωβρίου με την απολογία της κατηγορουμένης.

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα