Η ΝΔ έχει πάρει διαζύγιο από τον φιλελευθερισμό ανταπάντησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στη δήλωση του Νότη Μηταράκη με αφορμή την κόντρα τους για το προσφυγικό.

«Ευχαριστώ τον κ. Μηταράκη για την απάντηση του στο ποστ μου και την επιβεβαίωση του ότι η ΝΔ έχει πάρει διαζύγιό από τον φιλελευθερισμό, τον ανθρωπισμό, τις αρχές του διεθνούς δικαίου, και της αλληλεγγύης» τονίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Όταν όμως ρωτάμε έναν υπουργό αν τηρεί το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα και απαντάει αλλά λόγια και για το 2015 υπάρχει τεράστιο ζήτημα.

»Αν ψάχνει τους υπαίτιους για την κατάσταση το 2015 να τους αναζητήσει στους φιλους του με τους οποιους συνυπογράφει σήμερα κείμενα, οι οποίοι έκλεισαν τα σύνορα τους, δεν πήραν έναν άνθρωπο αλλά κράτησαν όλα τα λεφτά που τους έδωσε η ΕΕ για το προσφυγικό και προσπάθησαν να κανουν την Ελλάδα αποθήκη ψυχών.

»Να τους αναζητήσει στους ακροδεξιούς που αλλοιώνουν τις αξίες και τον πολιτισμό μας. Γιατί ο κ. Μηταράκης με την στάση του δικαιώνει απόλυτα την φράση του Μαχατμα Γκάντι, που όταν τον ρώτησαν την γνώμη του για τον δυτικό πολιτισμό, είπε ότι θα ήταν μια καλή ιδέα….».