spot_img
5.3 C
London
ΑρχικήΟ Ολυμπιακός και άλλες τρεις ομάδες σε όλη την Ευρώπη

Ο Ολυμπιακός και άλλες τρεις ομάδες σε όλη την Ευρώπη

Σε ένα κλειστό κλαμπ, στο οποίο βρίσκονται ελάχιστοι σύλλογοι σε ολόκληρη την Ευρώπη, ανήκει ο Ολυμπιακός, με τους Ερυθρόλευκους να είναι μία από τις μόλις τέσσερις αήττητες ομάδες σε όλη την Γηραιά Ηπειρο. Αναφερόμαστε σε ομάδες που αγωνίζονται τόσο στα πρωταθλήματα των χωρών τους, όσο και σε διοργανώσεις της UEFA, είτε πρόκειται για Champions League, είτε για Europa League, είτε για Europa Conference League.

Οι Πειραιώτες σε 13 παιχνίδια που έχουν δώσει εντός και εκτός των τειχών, έχουν πετύχει 8 νίκες και έχουν φέρει 5 ισοπαλίες, απολογισμός που τους φέρνει στην ίδια λίστα μαζί με τις Λίβερπουλ, Σάλτσμπουργκ και Καραμπάγκ.

Μέχρι το περασμένο Σαββατοκύριακο στην ίδια λίστα με τον Ολυμπιακό και τις τέσσερις ομάδες που προαναφέραμε, βρισκόντουσαν επίσης οι Μπάγερν Μονάχου, Μπενφίκα, Ζενίτ, Ρεάλ Μαδρίτης και η Σεβίλλη, αλλά ηττήθηκαν και βγήκαν εκτός. Η Μπάγερν έχασε στο Μόναχο από την αντίπαλο του Ολυμπιακού στους ομίλους του Europa League, Άιντραχτ, η Μπενφίκα από την Πορτιμονένσε στο Ντα Λουζ, η Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη από την Σότσι, ο Αγιαξ στο Αμστερνταμ από την Ουτρέχτη, η Ρεάλ στην Βαρκελώνη από την Εσπανιόλ και η Σεβίλλη εκτός έδρας από την Γρανάδα.

Αντίθετα, ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος 0-0 με τον Παναθηναϊκό, η Λίβερπουλ 2-2 με την Μάντσεστερ Σίτι, η Σάλτσμπουργκ κέρδισε με 3-0 την ΛΑΣΚ και η Καραμπάγκ επικράτησε εντός έδρας της Καμπάλα με 2-0. Αποτελέσματα που τις διατήρησαν στη σχετική λίστα με τις αήττητες ομάδες σε διοργανώσεις της UEFA, αλλά και στα εγχώρια πρωταθλήματα.

Οι Πειραιώτες από τις 21 Ιουλίου και το πρώτο παιχνίδι με την Νέφτσι μέχρι την περασμένη Κυριακή και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό έχουν δώσει συνολικά 13 ματς, έχοντας 8 νίκες και 5 ισοπαλίες. Στα προκριματικά του Champions League είχαν 2 νίκες και 2 ισοπαλίες, στα πλέι οφ του Europa League 1 νίκη και 1 ισοπαλία, ενώ στους ομίλους έχουν 2 νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Στο πρωτάθλημα έχουν 3 νίκες και 2 ισοπαλίες, σε πέντε παιχνίδια.

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα