Ο Τόσκο Μποζατζίσκι έφυγε από τη ζωή στις αρχές Ιανουαρίου του 2020 στη Θεσσαλονίκη, όταν είχε πάει να δει το ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ.

Ο βούλγαρος οπαδός είχε έρθει με την παρέα του στην Ελλάδα, ώστε να παρακολουθήσει το παιχνίδι, όταν δέχτηκε επίθεση από άλλους οπαδούς, παρασύρθηκε από αυτοκίνητο και άφησε την τελευταία του πνοή λίγες ημέρες αργότερα.

Η υπόθεση του Τόσκο δεν έχει διαλευκανθεί ακόμη ύστερα από πολλούς μήνες, ενώ σήμερα στο δικαστήριο βρέθηκε ο πατέρας του αδικοχαμένου φίλου της Μπότεφ Πλόβντιβ, η οποία είναι αδελφοποιημένη με τον Άρη.

Ο Γκέοργκι Μποζατζίσκι μίλησε για την απώλεια του γιου του και η κατάθεσή του συγκλόνισε τόσο την έδρα όσο και το ακροατήριο, αφού ανέφερε πως δεν αναγνώρισε το πρόσωπό του στο νεκροτομείο μετά τα σφοδρά χτυπήματα που είχε δεχτεί από τους οπαδούς του Δικεφάλου του Βορρά.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο εδώλιο των κατηγορουμένων για το θάνατο του 28χρονου Τόσκο Μποζατζίσκι κάθονται οκτώ άτομα.

Αναλυτικά η κατάθεση του πατέρα του Τόσκο:

«Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να προσέξετε πολύ την υπόθεση γιατί δεν μπορείτε να αισθανθείτε τι είναι για μια μάνα και έναν πατέρα να ζει αυτό που ζούμε εμείς. Τρεις ώρες πριν συμβεί ο θάνατός του εκείνη τη μέρα μίλησα με το γιο μου και μου είπε ότι κάνουν ένα τουρ στη Θεσσαλονίκη. Το τηλέφωνό του ήταν κλειστό, προσπαθούσα να επικοινωνήσω με τους άλλους. Έμαθα ότι μετά τη βόλτα αυτή βρισκόταν για καφέ κοντά στην οδό Μαρία Κάλλας. Στις 4 ξεκινάνε προς τα αυτοκίνητα, που ήταν παρκαρισμένα κοντά στο Μέγαρο Μουσικής.

Κοντά απ’ τα αυτοκίνητα βγαίνει μια μεγάλη ομάδα ατόμων, με ρόπαλα και υπήρχαν κι άλλα όπλα, μαχαίρια. Τα αγόρια αρχίζουν να τρέχουν προς τα πίσω. Στην αρχή φτάνουν τον Ατανάς, μετά τον γιο μου. Και αρχίζουν έναν μεγάλο ξυλοδαρμό στον Τόσκο και μετά στον Νικολάι. Όταν είδα τον Τόσκο στο νεκροτομείο, το πρόσωπό του δεν αναγνωριζόταν» ανέφερε.

Ο πατέρας του ανέφερε πως, παρότι είχε ενεργό ρόλο και έντονη δραστηριότητα στην αγαπημένη του ομάδα, Μπότεφ Πλόβντιβ, η οποία είναι αδελφοποιημένη με τον Άρη, ο γιος του δεν συμμετείχε σε επεισόδια και ακραίες συμπεριφορές.

Μάλιστα, τόνισε πως πρόκειται για έναν άνδρα που μιλάει τρεις γλώσσες και είναι απόφοιτος της νομικής σχολής.

Από εκεί και πέρα ρωτήθηκε από το δικαστήριο αν γνωρίζει τον λόγο που κάποιος θα ήθελε τον γιο του νεκρό, με τον ίδιο να απαντά χαρακτηριστικά:

«Δεν βρίσκω αιτία γιατί να είναι αυτός σε αυτή τη θέση. Το έχω σκεφτεί πολλές φορές αυτό και δεν βρίσκω απάντηση».

Η κατάθεση ενός φίλου του Τόσκο που βρέθηκε μαζί του στη Θεσσαλονίκη:

Στο δικαστήριο βρέθηκε και ένας φίλος του Τόσκο, ο Ατανάς Ζαπριάνοφ, έχοντας κατέβει παρέα στη Θεσσαλονίκη για το ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ, και περιέγραψε τα όσα έζησε.

«Είχα πολύ μεγάλη τύχη που δεν είχα μεγαλύτερα χτυπήματα στο κεφάλι. Ήμασταν πολύ κοντά στα αυτοκίνητα και από τους θάμνους ξεπετάχτηκαν πάνω από 20 άτομα. Όλοι ήρθαν προς εμάς με καλυμμένα πρόσωπα, με κράνη από μηχανές και διάφορα όπλα, μαχαίρια, ξύλα.

Προσπαθήσαμε να ξεφύγουμε. Εγώ ήμουν πιο πίσω. Με έφτασαν και με χτυπήματα στο κεφάλι με έσπρωξαν κάτω στο έδαφος. Και όταν ήμουν κάτω συνέχισαν να με χτυπάνε. Με ρόπαλα και μεταλλικά αντικείμενα. Ήμουν κάτω πεσμένος, με χτύπησαν και μετά ξεκίνησαν να κυνηγάνε τους υπόλοιπους. Και μετά σηκώθηκα» ανέφερε μεταξύ άλλων ενώπιον του δικαστηρίου.