Στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης οδηγείται σήμερα Τρίτη (05.10.2021) ο 30χρονος που συνελήφθη για την επίθεση εναντίον μελών της ΚΝΕ, το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, στην πλατεία Ελευθερίας, στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης.

Ο άνδρας επιτέθηκε την ώρα που οι νεολαίοι του ΚΚΕ μοίραζαν φυλλάδια και κατηγορείται για την πράξη της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, κατά συναυτουργία.

Αστυνομικοί τού πέρασαν χειροπέδες, όταν χθες το βράδυ, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του, πήγε στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης και παραδόθηκε. Είχε ταυτοποιηθεί με βάση φωτογραφικό υλικό που έδωσε στη δημοσιότητα η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Ταυτοποιήθηκαν ακόμα τέσσερα άτομα

Σε συνέντευξη Τύπου που οργάνωσαν χθες εργατικά σωματεία και φοιτητικοί σύλλογοι στη Θεσσαλονίκη για τις επιθέσεις, δόθηκαν στη δημοσιότητα διαδικτυακές συνομιλίες και φωτογραφίες που αποδεικνύουν τη συσχέτιση των επιθέσεων των τελευταίων ημερών, καθώς και τον σχεδιασμό τους. Οι συνδικαλιστές κάλεσαν την αστυνομία να προχωρήσει σε συλλήψεις, καθώς οι δράστες έχουν ταυτοποιηθεί από τα θύματα.

  • Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη – Στη δημοσιότητα συνομιλίες και φωτογραφίες από τις φασιστικές επιθέσεις

Στην προανακριτική του απολογία φέρεται να αρνήθηκε την εις βάρος του αποδιδόμενη πράξη, ισχυριζόμενος ότι δεν συμμετείχε στην επίθεση. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο ίδιος κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι εργαζόταν σε καφέ της περιοχής και ενεπλάκη στο περιστατικό για να κατευνάσει τα πνεύματα, ενώ αποποιήθηκε κάθε σχέση με ακροδεξιές ομάδες.

Από την αστυνομία ταυτοποιήθηκαν τουλάχιστον τέσσερα ακόμη άτομα για το συμβάν, κατά το οποίο τραυματίστηκαν τρία μέλη της ΚΝΕ.