spot_img
10.1 C
London
ΑρχικήΠανέτοιμη για το «άλμα» η Μπάγερν

Πανέτοιμη για το «άλμα» η Μπάγερν

Η περσινή σεζόν ήταν ονειρική για την Μπάγερν Μονάχου, η οποία βρέθηκε μια ανάσα από το πρώτο Final Four της ιστορίας της, χάνοντας στο πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι των play-offs από την Αρμάνι Μιλάνο στην Ιταλία.

Ο Αντρέα Τρινκιέρι κατάφερε να δημιουργήσει ένα εξαιρετικό σύνολο που εξέπληξε όλη την Ευρώπη με τα κατορθώματά του, παίζοντας παράλληλα πολύ καλό μπάσκετ για ένα μεγάλο κομμάτι της σεζόν.

Οι Βαυαροί έχουν προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές και μέλημά τους είναι να δέσουν σαν σύνολο, ώστε να πραγματοποιήσουν άλλη μία μεγάλη χρονιά για τον σύλλογο.

Πόσο άλλαξε με πέρυσι

Έπειτα από μια τόσο πετυχημένη χρονιά, ήταν λογικό κάποια δυνατά χαρτιά να αποχώρησαν για άλλες ομάδες, όμως η Μπάγερν φρόντισε να κρατήσει σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ της ανέπαφο, προχωρώντας σε κάποιες καλές προσθήκες. Εικόνα

Οι γνώριμοί μας από το πέρασμά τους στην Ελλάδα ΝτεΣόν Τόμας, Οθέλο Χάντερ και Όγκουστιν Ρούμπιτ (στον Παναθηναϊκό ο πρώτος, στον Ολυμπιακό οι άλλοι δύο), αλλά και οι Κόρι Γουόλντεν, Όγκνιεν Γιάραμαζ, Αντρέας Ομπστ, Νταρούν Χίλιαρντ έγιναν κάτοικοι Γερμανίας, διαμορφώνοντας ένα αρκετά δυνατό και έμπειρο σύνολο.

Αποχώρησαν οι Κράμερ, Σίλι, Ρέινολντς, Μπόλντγουιν, Φλοκαντόρι (δανεικός στην Τρέντο), Γκιστ και Τζόνσον.

Το ρόστερ

Προπονητής

Basketball: BBL-Trainer küren Meisterfavoriten - Zweikampf zwischen ALBA Berlin und FC Bayern München erwartet

Ο Αντρέα Τρινκέρι ήταν χωρίς αμφιβολία ένας από τους κορυφαίους προπονητές της περσινής αγωνιστικής περιόδου. Ο Ιταλός τεχνικός βρίσκει πάντα τον τρόπο να δημιουργεί τις λεγόμενες «fun to watch» ομάδες.

Παίζει σύγχρονο και γρήγορο μπάσκετ, κάνοντας προσεκτικά τις επιλογές του όσον αφορά τους παίκτες, για να ταιριάζουν στα θέλω του και στον τρόπο που αγωνίζεται.

Είναι «μετρ» στην ψυχολογία των αθλητών και βρίσκει πάντα τον τρόπο να παίρνει το 100% από αυτούς, βγάζοντας τον καλύτερό τους εαυτό. Με τη φετινή χρονιά να μην αποτελεί εξαίρεση.

Το αστέρι

Εικόνα

Βλάντιμιρ Λούτσιτς. Ο Σέρβος φόργουορντ ήταν καταπληκτικός πέρυσι, με τον κόσμο να τον ψηφίζει στην καλύτερη πεντάδα της χρονιάς, τραβώντας μαζί με τους Μπόλντγουιν-Ρέινολντς το… κουπί στην Μπάγερν οδηγώντας της μέχρι τα play-offs.

Πλέον έχει στην πλάτη του μια μαγική, για τον ίδιο, σεζόν και με αυτήν οδηγό θα προσπαθήσει να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο, όντας σταθερά ένας από τους καλύτερους παίκτες στη θέση του.

Πολύ έξυπνος, καλός σουτέρ, σωστό διάβασμα των φάσεων και διάθεση, είναι τα συστατικά του Σέρβου, που είναι έτοιμος να ηγηθεί στην προσπάθεια των Βαυαρών και φέτος.

Που μπορεί να φτάσει

Το ρόστερ της Μπάγερν είναι πλέον πιο έμπειρο σε σχέση με πέρυσι. Ο Τρινκιέρι αποφάσισε να στηριχθεί σε παίκτες που γνωρίζουν τα πράγματα στη Euroleague και δεν θα χρειαστούν χρόνο προσαρμογής.

Φαινομενικά μοιάζει να είναι καλύτερη, με βάση τις μονάδες. Το ζήτημα λοιπόν είναι ο καθένας να βρει τον ρόλο του μέσα στο παρκέ και ειδικά οι έμπειροι να περάσουν τη φιλοσοφία τους στους νεότερους, με τους Βαυαρούς να στοχεύουν και πάλι μακριά, έχοντας ως όνειρο τη συμμετοχή τους σε ένα Final Four.

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα