Επιμένει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο ζήτημα με τους S-400. Ο Τούρκος πρόεδρος παρέμεινε ανυποχώρητος για το συγκεκριμένο θέμα κατά τις κοινές του δηλώσεις στο Σότσι στο πλευρό του Ρώσου ομολόγου του Βλαντιμίρ Πούτιν, διαμηνύοντας ότι η Άγκυρα έδωσε την «κατάλληλη» απάντηση στα σχετικά ερωτήματα «γνωστών κύκλων» στις ΗΠΑ.

Σε δηλώσεις του στους New York Times ο Ερντογάν στην ουσία επέρριψε ευθύνες στις ίδιες τις ΗΠΑ για τη ρωσική «στροφή» της Τουρκίας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αν οι ΗΠΑ μας είχαν δώσει τους Patriot, δεν θα αναγκαζόμασταν να αγοράσουμε τους S-400».

Για τις τριβές με τις ΗΠΑ

Στο ερώτημα εάν άξιζε τον κόπο η αγορά του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος λόγω των τριβών που δημιούργησε με τις ΗΠΑ, ο Ερντογάν απάντησε θετικά. «Κατά την άποψη μου άξιζε,  καθώς μπορούμε να ενισχύσουμε την άμυνα μας όπως επιθυμούμε εμείς», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης υπενθύμισε ότι, σύμφωνα με την τουρκική αντιπολίτευση, οι S-400 παραμένουν ακόμη «στα κουτιά τους» και δεν έχουν τεθεί σε λειτουργία.