spot_img
4.7 C
London
ΑρχικήΣυμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας – Οι ασυναγώνιστες αντιαεροπορικές και ανθυποβρυχιακές ικανότητες των...

Συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας – Οι ασυναγώνιστες αντιαεροπορικές και ανθυποβρυχιακές ικανότητες των φρεγατών Belharra

Ένα υπερόπλο με ασυναγώνιστες αντιαεροπορικές και ανθυποβρυχιακές ικανότητες θα έχει σύντομα στα χέρια του το Πολεμικό Ναυτικό, με την ιστορική συμφωνία για την αγορά των υπερσύγχρονων γαλλικών φρεγατών Belharra, η οποία αλλάζει τα δεδομένα στο Αιγαίο.

Τα πλοία που θα αποτελούν την αιχμή του δόρατος των Ενόπλων Δυνάμεων, με την έλευση τους, θα στήσουν ένα αδιαπέραστο τείχος αποτροπής σε αέρα και θάλασσα.  Οτιδήποτε πετάει, από τον Έβρο μέχρι την Κυπριακή ΑΟΖ, θα εντοπίζεται από τις ελληνικές Belharra.

Το πανίσχυρο ραντάρ Sea Fire που διαθέτουν δημιουργεί έναν θόλο γύρω από το πλοίο και μπορεί να εγκλωβίσει εναέριους στόχους ακόμη και σε απόσταση 200 χιλιομέτρων, πολύ πριν εκείνοι αντιληφθούν την ύπαρξη της φρεγάτας. Στη συνέχεια, αναλαμβάνουν δράση οι πύραυλοι ASTER 30 με βεληνεκές που φτάνει τα 120 χιλιόμετρα και φήμη ότι δεν αστοχούν ποτέ.

Οι γαλλικές φρεγάτες διαπρέπουν και στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο, καθώς διαθέτουν κορυφαία συστήματα που μπορούν να εντοπίσουν ακόμη και τα πιο αθόρυβα υποβρύχια.

Οι Belharra διαθέτουν δύο σόναρ, το Kingklip που είναι εγκατεστημένο πάνω στο πλοίο και το συρόμενο CAPTAS. Ακόμη είναι εφοδιασμένες με τορπίλες νέας γενιάς ενώ θα μεταφέρουν τα ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα ROMEO, καθιστώντας τον ελληνικό Στόλο απρόσβλητο από υποθαλάσσιες απειλές.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που προβλέπεται στη σύμβαση, η πρώτη φρεγάτα FDI HN θα παραδοθεί το 2025.

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα