spot_img
5.3 C
London
ΑρχικήΟικονόμου για Σταυρούπολη – «Ό,τι και να είναι, είναι απολύτως καταδικαστέο» –...

Οικονόμου για Σταυρούπολη – «Ό,τι και να είναι, είναι απολύτως καταδικαστέο» – Η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη θα κάνουν τη δουλειά τους

«Τελείως απαράδεκτη κατάσταση, από διαφόρους που νομίζουν ότι μπορούν να δυναμιτίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία και να θέτουν σε κίνδυνο την ακεραιότητα των παιδιών», χαρακτήρισε τις επιθέσεις που δέχτηκαν φοιτητές στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης της Θεσσαλονίκης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Προσέθεσε, όμως, πως η Πολιτεία «δεν έμεινε απαθής», τονίζοντας πως «ό,τι και να είναι, είναι απολύτως καταδικαστέο. Είναι απολύτως καταδικαστέο εάν έχει ακροδεξιά ή φασιστικά χαρακτηριστικά ή τέτοιου είδους διαστάσεις».

Και υπογράμμισε, αναφορικά με τις αιχμές της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση δεν καταδικάζει ανοιχτά την επίθεση που έγινε από φασιστικά και ακροδεξιά στοιχεία, ότι «δεν έχουμε καμία δυσκολία να το πούμε εμείς. Άλλωστε, κανείς ποτέ δεν πρέπει να ξεχνά ποιος ξεκίνησε τη δίκη και ποιος ολοκλήρωσε την καταδίκη της Χρυσής Αυγής», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως δεν μπορεί να είναι η ζωή των μαθητών, των μαθητών και των σχολείων «έρμαιο τέτοιων νοοτροπιών και τέτοιων συμπεριφορών. Τα σχολεία είναι για να μαθαίνουν τα παιδιά γράμματα».

Κατέληξε, αναφέροντας πως η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη «θα κάνουν τη δουλειά τους» και τόνισε πως «ήδη, πριν από λίγο, η υπουργός Παιδείας η κυρία Κεραμέως ζήτησε την επέμβαση του Εισαγγελέα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των νόμων που ισχύουν, προκειμένου να μην συνεχίζονται αυτά και, αντίθετα, να συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και να προστατευτούν και οι μαθητές».

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα