spot_img
7.9 C
London
ΑρχικήΕρίκ Ζεμούρ – Ερωτικές περιπέτειες ή προεκλογικά κόλπα;

Ερίκ Ζεμούρ – Ερωτικές περιπέτειες ή προεκλογικά κόλπα;

Φωτιές έχει ανάψει στη Γαλλία το τελευταίο τεύχος του περιοδικού «Paris Match», και δη η (τραβηγμένη με τηλεφακό) φωτογραφία που καλύπτει όλο το εξώφυλλο και δείχνει τον 63χρονο ακροδεξιό σχεδόν υποψήφιο για τη γαλλική προεδρία Ερίκ Ζεμούρ να αγκαλιάζει μέσα στο απέραντο μπλε της Γαλλικής Ριβιέρας την «πολύ στενή σύμβουλό του», την 28χρονη απόφοιτη της ΕΝΑ και σύμβουλο του γαλλικού Ελεγκτικού Συνεδρίου Σαρά Κναφό. Δεν είναι όμως τόσο η αποκάλυψη (;) μιας εξωσυζυγικής περιπέτειας του καταδικασμένου για υποκίνηση φυλετικού μίσους δημοσιογράφου / συγγραφέα / τηλεπερσόνας αυτή που συνδαύλισε τον θόρυβο, όσο η πεποίθηση αρκετών πως όλο αυτό δεν ήταν παρά ένα στημένο προεκλογικό κόλπο.

Αν συνυπολογίσει κανείς πως το «Paris Match» δεν είχε ποτέ μέχρι το τελευταίο του τεύχος τοποθετήσει στο εξώφυλλο κάποιον ακροδεξιό και πως μόλις πρόσφατα έγινε γνωστή μια δημόσια προσφορά αγοράς του περιοδικού από τον όμιλο του Βενσάν Μπολορέ, του ίδιου εκείνου βιομηχάνου που έχει και το CNews, το κανάλι που έκανε σταρ τον Ζεμούρ, καταλήγει στο συμπέρασμα… πως η Γαλλία έχει γίνει κάτι σαν όμηρος αυτού του τελευταίου, δεν περνάει μέρα χωρίς να του δίνει χώρο στην κορυφή της επικαιρότητας και του ενδιαφέροντός της.

Το βιβλίο

Η φωτογραφία του εξωφύλλου και οι άλλες που τη συνοδεύουν στα μέσα φύλλα τραβήχτηκαν από τον επονομαζόμενο και «βασιλιά των παπαράτσι» Πασκάλ Ροστέν. Ο Ζεμούρ χρησιμοποιεί το τελευταίο διάστημα το νέο βιβλίο που κυκλοφόρησε με θέμα πάντα την παρακμή της Γαλλίας ως άλλοθι για μια προεκλογική περιοδεία στη Νότια Γαλλία που δεν λέει το όνομά της – ο ίδιος αρνείται να επιβεβαιώσει ότι σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα για τη γαλλική προεδρία και στο μεταξύ οι δημοσκοπήσεις έφτασαν να του δίνουν ακόμα και 11% στην πρόθεση ψήφου. Εν πάση περιπτώσει, το «Paris Match» είχε ήδη αφιερώσει ένα άρθρο μετά φωτογραφιών στον Ζεμούρ τον Ιούλιο, ο αρχισυντάκτης του είχε ζητήσει αυτή τη φορά ένα ερευνητικό κομμάτι για εκείνη που όλοι στο περιβάλλον του περιγράφουν ως «μια πανέξυπνη νέα γυναίκα» που του έχει γίνει απαραίτητη.

Στο πλαίσιο αυτό, στάλθηκε ο Πασκάλ Ροστέν στη Ριβιέρα το Σαββατοκύριακο της 17ης και 18ης Σεπτεμβρίου, οπότε ο Ζεμούρ θα βρισκόταν στην Τουλόν και τη Νίκαια. Το πρωί του Σαββάτου, όμως, ο (διαπιστευμένος) φωτογράφος ενημερώθηκε με γραπτό μήνυμα, όπως και όλοι οι συνάδελφοί του, πως η προγραμματισμένη επίσκεψη του Ζεμούρ στην αγορά λουλουδιών της Νίκαιας ακυρωνόταν, διότι ο εν λόγω ήθελε να δουλέψει τον λόγο που θα έβγαζε το ίδιο απόγευμα. Για να μη μακρηγορούμε, ο Ροστέν στήθηκε μπροστά στο ξενοδοχείο του 63χρονου διαβόητου ρατσιστή και ισλαμοφάγου, και λίγο αργότερα ακολούθησε τον ίδιο και την 28χρονη Σαρά Κναφό στην παραλία – μια παραλία γεμάτη κόσμο.

Απειλές

Το «Paris Match» αρνείται κατηγορηματικά κάθε είδους «συμφωνίας» με τον Ζεμούρ. Ο τελευταίος το απειλεί με μηνύσεις και κατηγορεί τον Εμανουέλ Μακρόν ότι ενορχήστρωσε την όλη υπόθεση για να τον πλήξει. Από την άλλη, πολλοί, ανάμεσά τους και ο ίδιος ο Ροστέν, θεωρούν πως το «σκουπ» αυτό δεν θα του κάνει κανένα κακό, ίσα ίσα οι φωτογραφίες τον κάνουν να φαίνεται πιο «ανδροπρεπής» και τον «βάζουν μέσα σε μια πολύ επίλεκτη λέσχη», τη λέσχη των υποψηφίων και των προέδρων που έχουν εμφανιστεί με μαγιό στο εξώφυλλο του «Paris Match», από τον Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν μέχρι τον Ζακ Σιράκ, τον Νικολά Σαρκοζί και τη Σεγκολέν Ρουαγιάλ. Κάποιοι θεωρούν, επίσης, ότι ο διευθυντής σύνταξης του περιοδικού, ο Ερβέ Γκατενιό, επέλεξε να δημοσιεύσει τις επίμαχες φωτογραφίες ώστε να κολακέψει το μελλοντικό αφεντικό, τον Βενσάν Μπολορέ, και άλλοι ότι το έκανε για να τον αψηφήσει. Δεν βαριέται ποτέ κανείς με τους Γάλλους.

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα