Ένα εκτενές ρεπορτάζ για τη διάσωση των 152 προσφύγων από το δεξαμενόπλοιο «Αριστοφάνης» του Βαγγέλη Μαρινάκη έχει η Daily Mail. Η αγγλική εφημερίδα υπογραμμίζει ότι ο «επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης κατέχει τη Νότιγχαμ Φόρεστ και τον Ολυμπιακό» και με αυτή την αφορμή αναφέρεται στο περιστατικό της διάσωσης.

Η Daily Mail σημειώνει στο κείμενό της ότι «το σκάφος που ανήκει στον ιδιοκτήτη της Νότιγχαμ Φόρεστ και του Ολυμπιακού έσωσε περισσότερους από 150 μετανάστες μετά που τους βρήκε σε ένα πλοίο που βυθιζόταν στη Μεσόγειο».

Στη συνέχεια η γνωστή εφημερίδα θυμίζει ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης έγινε ο κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Φόρεστ το 2017, ενώ σημειώνει ότι ο «Αριστοφάνης» κατευθυνόταν την περασμένη Παρασκευή από την Αίγυπτο στην Ιταλία.

Το ρεπορτάζ της Daily Mail

  • Διαβάστε επίσηςTo δεξαμενόπλοιο «Αριστοφάνης» σε μεγάλη επιχείρηση διάσωσης

Μετέφερε τους μετανάστες στην Κρήτη

Το κείμενο επισημαίνει ότι το πλήρωμα του «Αριστοφάνη» σήμανε συναγερμό όταν εντοπίστηκε ένα ξύλινο πλοίο 15 μέτρων νότια της Πελοποννήσου. Στη συνέχεια, το άρθρο περιγράφει πώς κινητοποιήθηκαν και οι ελληνικές Αρχές, ενώ υπογραμμίζει ότι μια έγκυος γυναίκα χάθηκε στη θάλασσα κατά τη διάρκεια της διάσωσης.

Τέλος, το ρεπορτάζ της Daily Mail σημειώνει ότι ο «Αριστοφάνης» κατευθύνθηκε στην Παλαιόχωρα στην Κρήτη για να μεταφέρει τους μετανάστες, πριν να ξεκινήσει για ένα ακόμα ταξίδι στην Αίγυπτο. Το ρεπορτάζ της εφημερίδας είναι διανθισμένο με πολλές φωτογραφίες.

Πηγή φωτογραφιών: Daily Mail