spot_img
8.3 C
London
ΑρχικήMύκονος – «Χαστούκι» από ΣτΕ στον Δήμαρχο Μυκόνου για προσφυγή κατά επιχείρησης

Mύκονος – «Χαστούκι» από ΣτΕ στον Δήμαρχο Μυκόνου για προσφυγή κατά επιχείρησης

Το ΣτΕ απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα του Δημάρχου Μυκόνου Κωνσταντίνου Κουκά εναντίον επιχείρησης στο Καλό Λιβάδι η οποία νομίμως είχε νοικιάσει από την ΕΤΑΔ τμήμα του λεγόμενου παλιού αιγιαλού.

Η ΕΤΑΔ στάθηκε στο πλευρό της επιχείρησης επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του in.gr ότι είχε προκηρύξει διαγωνισμό για τον οποίο ήταν ενήμερος ο Δήμος Μυκόνου και πως είναι διαφορετικό το ζήτημα της ελεύθερης πρόσβασης στην παραλία- κάτι που είχε διασφαλιστεί- από το αυθαίρετο πάρκινγκ αυτοκινήτων για το οποίο χρησιμοποιούνταν ο χώρος στο παρελθόν.

Σύμφωνα με την αποφάση του ΣτΕ της 13ης Σεπτεμβρίου, που παρουσιάζει αποκλειστικά το in.gr  η αίτηση του Δήμου να ακυρωθεί η σύμβαση μεταξύ της επιχείρησης και της ΕΤΑΔ είναι εκπρόθεσμη και ταυτόχρονα είναι αβάσιμοι και οι λόγοι που επικαλείται περί πρόσβασης και πάρκινγκ. Η ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία είναι κατοχυρωμένη και συνταγματικά αλλά όχι και οι θέσεις στάθμευσης.

Μάλιστα, ο Δήμαρχος στην προσφυγή ισχυρίζεται ότι οι κάτοικοι υποχρεούνται να περπατούν 1,5 χιλιόμετρο για να φθάσουν στην παραλία επεδιή σταθμεύουν μακριά τα αυτοκίνητά τους. Και τούτο παρά το γεγονός ότι η επιχείρηση χωρίς να είναι υποχρεωμένη τους είχε παραχωρήσει πάρκινγκ σε παρακείμενη ιδιοκτησία της.

Δείτε εδώ η

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα