spot_img
10.1 C
London
ΑρχικήΟλυμπιακός – Ένα τεράστιο «πρέπει», με άλλο σχέδιο

Ολυμπιακός – Ένα τεράστιο «πρέπει», με άλλο σχέδιο

Το να κλαίμε περισσότερο πάνω από την καρδάρα με το χυμένο γάλα του αγώνα με τον Ατρόμητο δεν έχει νόημα. Στο ποδόσφαιρο μετράει πάντα αυτό που γράφει το ταμπλό, και όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, οφείλεις να κοιτάς μπροστά και να πηγαίνεις παρακάτω.

Τι να συζητήσουμε εξάλλου περισσότερο από το ματς της πρεμιέρας. Εδώ υπάρχουν κάποιοι που είδαν τον Ρέαμπτσιουκ αρνητικό και τον Τικίνιο χάλια. Θα μου πεις ο καθένας έχει δικαίωμα να έχει την άποψή του. Πάσο, αλλά όταν ο άλλος θέλει να σε πείσει ότι ένα και ένα κάνουν… τρία, την κόβεις τη συζήτηση και πας κι εδώ παρακάτω.

Στην προκειμένη άλλωστε το «παρακάτω» είναι πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό, καθώς πλησιάζει το ματς με την Αντβέρπ για την πρεμιέρα του Europa League. Ένα παιχνίδι που το συνοδεύει ένα τεράστιο «πρέπει» για τους Ερυθρόλευκους, καθώς κάθε άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη απέναντι στο (θεωρητικά) αουτσάιντερ του ομίλου θα είναι άσχημο για την ομάδα. Και θα τη βάλει και σ’ ένα κλίμα γκρίνιας και εσωστρέφειας που μόνο καλό δε θα της κάνει τέτοια εποχή.

Οι Βέλγοι, έχοντας ηγέτη τον Ναϊγκολάν, που επέστρεψε στα πάτρια εδάφη για να κλείσει τη μεγάλη καριέρα του, δε διαθέτουν την ομάδα που μπορεί να τρομάξει τον Ολυμπιακό, αλλά δεν είναι και αμελητέα ποσότητα. Έχουν δεχτεί γκολ στα έξι από τα οκτώ επίσημα ματς που έχουν δώσει στη φετινή σεζόν (13 στο σύνολο), αλλά το κακό είναι ότι τα δύο όπου κράτησαν την εστία τους ανέπαφη βρίσκονται στα τρία τελευταία (το 2-0 με την Ομόνοια και το πρόσφατο 0-1 στην έδρα της Έουπεν). Είναι μια ομάδα που αν βρει χώρους γίνεται αρκετά επικίνδυνη –ενδεικτικό ματς το 2-5 στην έδρα της Σταντάρ Λιέγης–, αλλά δεν έχει τόσο καλές επιστροφές, κι έτσι απέναντι σε καλά οργανωμένες ομάδες δέχεται εύκολα φάσεις.

Ο Μαρτίνς λογικά θα έχει και Καμαρά και Μασούρα για το ματς της Πέμπτης, ενώ όλα δείχνουν ότι θα έχει και άλλο σχέδιο. Ποιο ακριβώς θα είναι αυτό θα το δούμε, αλλά ο στόχος θα είναι ένας και μοναδικός.

Να μπει ο Ολυμπιακός όπως πρέπει στη μάχη του Europa League, καθώς ο Ολυμπιακός φέτος στην Ευρώπη καλείται να μαζέψει βαθμούς (κυρίως για την πάρτη του, αλλά και για τη χώρα) και να προχωρήσει όσο περισσότερο μπορεί. Τίποτα δε θα κριθεί στα μέσα του Σεπτέμβρη, αλλά αυτό το τεράστιο «πρέπει» που συνοδεύει το ματς της Πέμπτης με την Αντβέρπ δεν πρέπει να χαθεί.

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα