spot_img
8.1 C
London
ΑρχικήΚαιρός – Ιδιαίτερα ενισχυμένοι οι άνεμοι – Ποιες περιοχές κινδυνεύουν από δασικές...

Καιρός – Ιδιαίτερα ενισχυμένοι οι άνεμοι – Ποιες περιοχές κινδυνεύουν από δασικές πυρκαγιές

Ενισχυμένοι είναι οι άνεμοι βορείων διευθύνσεων στα ανατολικά και στο Αιγαίο με αποτέλεσμα να υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για δασικές πυρκαγιές, ενώ ο καιρός τις επόμενες μέρες θα παρουσιάσει μεγάλες μεταπτώσεις.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, ενισχυμένοι βόρειοι – βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο και σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου με τις εντάσεις τους να φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ. Ο σχετικός προγνωστικός χάρτης αποτυπώνει τις εκτιμώμενες μέγιστες εντάσεις ανέμου κατά τις απογευματινές ώρες.

Δείτε τον σχετικό χάρτη για τους ανέμους

Ποιες περιοχές αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο για φωτιά

Επίσης, δυσμενείς πυρο-μετεωρολογικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν τοπικά στα ανατολικά τμήματα της χώρας και σε νησιά του Αιγαίου. Με βάση τον Καναδικό πυρομετεωρολογικό δείκτη που υπολογίζει επιχειρησιακά το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr, πολύ υψηλή επικινδυνότητα αναμένεται σήμερα, Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021, σε μεγάλο μέρος της Αττικής, και τοπικά σε τμήματα της Ανατολικής Πελοποννήσου, της Θράκης, της Νότιας Κρήτης, των Κυκλάδων, της Λέσβου και της Χίου.

Δείτε Live την πορεία του καιρού από το Windy.com

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα